Să-i oferim tânărului sportiv o casă
Vitalie Cebotaru
Este povestea unui băiat dintr-un sărman sătuc moldovenesc, care a alergat la Rubicon într-o pereche de galoși vechi. Băiatul a fost remarcat și toată lumea a pus mână la mână ca să-i ofere o casă băiatului și familiei sale numeroase.
Putem transforma această poveste în realitate, iar oamenii își vor povesti unii altora această istorie încă mult timp după aceea. Și posibil iarăși vor începe a crede în minuni.
Uneori, oamenilor li se întâmplă niște istorii care ulterior se transformă în pilde și povești. Iar unele istorii devin legende. Recent, ni s-a întâmplat și nouă o istorie care poate deveni un basm.
A fost odată în Moldova o familie numeroasă — mama, tata și șase copii. Duceau un trai foarte modest — mama avea grijă de copii, iar tata lucra cu ziua și-i ajuta pe săteni. Dar ce bani poți face din asta, nu tocmai să-ți întreții familia? Locuiau într-un șopron șubred, în care sufla vântul de te rupea, așa că a trebuit să doarmă toți grămadă.
Și iată că într-o iarnă geroasă, feciorul mai mare a zărit niște sportivi alergând pe lângă casa lor. Purtau cu toții haine aprinse și duceau cu ei steaguri, iar pe steagul cel mai mare scria: Rubicon. “Vai, cât sunt de frumoși!”, - s-a gândit băiatul și a decis să alerge împreună cu ei, pentru că îi plăcea și lui alergatul. Și chiar dacă purta o gecuță ponosită, iar în picioare avea o pereche de galoși, s-a aventurat să alerge cu ei. Doar îi plăcea atât de mult alergatul! La început, sportivii nu l-au luat în seamă. Dar băiatul a continuat să alerge cot la cot cu sportivii. Sportivii au reușit să parcurgă tocmai jumătate de cale, iar băiatul alerga în rând cu ei! Și atunci maratoniștii și-au dat seama că acel copil este unul ca ei, doar că încă e prea mic.
Împreună au ajuns la finiș, iar între timp au reușit să facă cunoștință. Vitalic (așa se numește campionul nostru) a povestit despre sine și familia sa, în ce condiții trăiesc. A mai spus că e totul bine, doar că e frig în casă. Și atunci sportivii s-au gândit să-l ajute pe Vitalic să-și realizeze încă un vis — să aibă propria lui casă, una nouă și călduroasă.
Această poveste poate deveni o legendă vie. Pentru că dacă ne vom uni forțele, vom putea realiza orice! Propunem să punem mână la mână și să colectăm bani ca să putem cumpăra o casă, dar și să acordăm ajutorul de care au atâta nevoie Vitalic și familia sa.

Ca să contribuiți, puteți dona prin transfer:

FORUM ASOCIATIA OBSTEASCA adresa: MD-2059, mun. Chisinau, str. Calea Orheiului,28/1 c/f: 1013620006827

IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL

IBAN USD: MD13VI022240300000361USD

IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR

Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chisinau, codul bancii: VICBMD2X416

Destinație: «Donație pentru Vitalie»

Pentru mai multe informații: +373 76769990
Să-i oferim tânărului sportiv o casă
Ne vom bucura de fiecare dintre voi care va dori să-l ajute pe băiat în vreun fel. Banii colectați vor fi folosiți pentru a cumpăra o casă, dar și pentru a asigura familia cu cele necesare.