• 2015

 • Paradisul pentru freediveri. Y-40
  Cum să alergi peste 60 poduri într-un minut? Ce înseamnă aperitiv de la Voloșin? Care este adîncimea celui mai adînc bazin din lume? Și poate oare aerul să fie expirat prin ochi?
  05 decembrie 2015
 • flags
  Cum Moartea a plecat în țara de gheață
  Unde locuiesc 13 Moși Crăciuni diferiți ? De ce nu poți nimeri în închisoare fără rînd? Ce fel de bere nu iubesc balenele? Și unde poți să atingi cu mîinile simultan două continente?
  04 decembrie 2015 flags
 • flags
  Chicago. Maraton în junglele de piatră
  Este oare nevoie de GPS navigator în junglele de piatră? Poate oare fasolea să fie o oglinda? De ce alergătorilor li se extrage sînge? Chi-pizza sau ce înseamnă o pizza delicioasă?
  11 octombrie 2015 flags
 • flags
  Prostii la înălțimea de 5642 m
  De ce câteodată e mai bine să nu ridici receptorul, poți oare să trăiești într-un butoi, ce gânduri îți apar într-un viceu de pe mariginea prăpastiei, poți oare să găsești o țigară la înălțimea de 5000 de metri și la ce bun te învață greblele?
  17 septembrie 2015 flags
 • Cum am înotat marea moldovenească
  Pe data de 19 iulie în Moldova pentru al treilea an consecutiv au avut loc competițiile de înot în apă deschisă Ghidighici SeaMile. Mai mult de 400 de participanți au înotat peste Ghidighici. La cursa de înot au participat înotători din alte țări, precum: Rusia, Ucraina, România, Italia. Așa că, cursa de înot în apă deschisă Sea Mile acum a obținut un statut internațional.
  19 iulie 2015
 • flags
  Campionatul de freediving în bazinul din Serbia
  De ce să fii somnoros și puțin frânat este un cheia succesului? Ce e mai bine: două sau trei cartonașe albe? Ce temperatură au călcâile lui Yeti? Cîte recorduri poți bate în 3 zile? Și unde anume în Republica Moldova au loc cele mai tari antrenamente cu privire la reținerea aerului?
  25 iunie 2015 flags
 • Istoria celor doi semi-ironman-i
  Cine este Serj Veselul, și de ce are prieteni triști? Cînd mama îl poate cîștiga pe Ironman? De ce Andrei se simte singur singurel singuratic și e posibil oare din doi semi-ironmani să formezi unul întreg?
  27 mai 2015
 • Maratonul din Chișinău. În premieră.
  De ce primul Maraton Internațional din Chișinău ar pătea fi anulat cu 3 săptămîni înainte de eveniment? De ce troleibusele sunt mai de preț decît maratonul? Pot oare 30 de persoane să paralizeze un oraș întreg și să dea start unui război civil cu durata de o zi? Cît costă opiumul sportiv pentru populație și ce urmează: să te pregătești de maraton, sau să pregătești un maraton?
  26 aprilie 2015
 • flags
  Tough Guy. Prin foc, apă şi ţevi murdare
  Care este sinonimul cenzurat al cuvântului pi...ts, de ce organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru viața participanților și cea mai întrebare: când se termină NI-CIO-DA-TĂ?
  01 februarie 2015 flags
 • Premieră mondială: Cursă de alergări în beciurile vinicole
  Cum este vremea sub sol, ce doping este admis în cursa prin beciurile din Cricova, ce poți întâlni în coridoarele închise ale beciurilor și când alergăm data viitoare?
  25 ianuarie 2015
 • 2013

 • Supra-obiectivele și rolul lor în viața omului. Video
  De ce 90% din oamenii care visează să slăbească, renunță la sport? De ce e nevoie să alergi prin deșert? Sunteți pregătiți ca cei din jur să vă considere un prostănac?
  09 decembrie 2013
 • Poți să nu respiri timp de 5 minute?
  De ce pentru a învinge trebuie să fii lent, la ce oră după orar se încep contracțiile, сâte vânători subacvatici poți întâlni la o competiție de freediving, poți oare să adormi sub apă și cum să stabilești recordul național timp de... o lună?
  01 decembrie 2013
 • flags
  Pur şi simplu respiră…
  Călătoria în Hurgada. Prima testare a adîncimii a adus durere şi teamă. Trompele lui Eustachio, sinusurile frontale, urechea medie, ce se întâmplă cu voi? Lăsaţi-mă să mă scufund! Nu, nu e totul atât de simplu...
  19 noiembrie 2013 flags
 • Space
  Cum să înfurii militarii din statul vecin fără ca să inițiezi un război? De ce primul aparat cosmic cîntărea doar 150 grame? Poate oare o rachetă să meargă pe pămînt? De ce NASA spune că aceasta nu este NASA racheta și cum în decurs de 5 ore să devii cea mai ingrată persoană în statul vecin iar mai apoi să readuci totul la normal?
  27 octombrie 2013
 • flags
  39 de secunde în Amsterdam
  Amsterdam- expansiunea conștiinței sau micșorarea spațiului locativ, ce nu trebuie să amesteci cu ciupercile, ce este comun între maraton și casino, cum dintr-o mișcare ușoară a mîinii să transformi piciorele… în două bețe și ce pot hotărî 39 de secunde?
  20 octombrie 2013 flags
 • flags
  Ironman 70.3 made in Moldova
  Ce înseamnă o bombă de carbohidrați și ce consecințe poate avea, rugenește oare ”omul de fier” de la o ploaie, geluri energizante sau totuți tartine cu salam, cu ce am fluturat la finiș și de m-au bătut la start?
  01 septembrie 2013 flags
 • flags
  Moldovenii pe Mont Blanc
  Sunt oare moldovenii obligați să danseze hora pe Montblanc? Cine și-a lăsat ghiarele pe ghețar? Cum să gătești corect montblancmăliga? Cum să supraviețuiești rușinii că copii, femeile și animalele te întrec la suiș și din ce se pregătește un tort pentru ziua de naștere a unui alpinist?
  09 august 2013 flags
 • 1st Ghidighici
  Există în Moldova mare? Cîți nenormali locuiesc în țara noastră? Se iubesc oare înotătorii între ei?
  14 iulie 2013
 • flags
  3497 de vîsliri între continente
  De ce este bine când apa e rece și ce înseamnă respirație bilaterală, de ce trebuie să-ți epilezi piciorele înainte de compeția de înot, de ce trebuie să vrei să vomiți după competiție, unde s-au pierdut 300 de înotători și cum arată el, Bosforul în ochii mei?
  07 iulie 2013 flags
 • Spotul publicitar ОМ. Întreabă-te
  Sunt un triatlonist începător din Moldova, care are în spatele său doar un maraton, Bosforul și cîteva competiții mici. Așa s-a primit că, în țara noastră, 05 iunie 2013
 • flags
  Antrenament pentru Bosfor – video al cursei de 4 km în Kemer
  Este straniu, însă marea largă sa dovedit a fi diferită de piscină. Rețineți în bazin nu sunt valuri, care nu te lasă să răsufli și apa nu este sărută. Și pe lîngă acestea în piscină sunt culoare și cel mai important - bordurele. Iar în mare nu. Iată așa o „surpriză” mi-a oferit Marea Mediterană.
  23 mai 2013 flags
 • flags
  Ekadashi. Repaus alimentar și sport.
  Ce înseamnă să ”mănânci un monstru”, de ce a mânca este o deprindere, trebuie sau nu să te antrenezi în ecadashi
  21 mai 2013 flags
 • flags
  42 195 metri la Paris
  De ce trebuie să beai medicamente pemtru diaree înainte de cursă, de ce nu adidașii te fac maratonist, pentru ce trebuie să-ți înclei sfârcurile, de ce maratoniștii îmbracă saci de plastic și în genere de ce atât de tare rupe de la alergare.
  07 aprilie 2013 flags
 • flags
  Semimaratonul în Barcelona
  Ce ascunde PS, care este procentul de moldoveni la semimaratonul din Barcelona, care sunt treptele pe calea spre scopul de fier?
  17 martie 2013 flags