Povestea Băii. Vântul în câmp.

Poate vântul înlocui soarele,de ce nu sunt un fan al turbinelor eoliene la casa de vară și ce ne-a adus propria noastră experiență de instalare a unei turbine eoliene.

A venit toamna, zilele deveneau mai scurte, iar centrala noastră solară nu mai putea produce suficientă energie ca să asigure strictul necesar.

De aceea am zis, hai să extindem parcul nostru de energie verde și să adăugăm o turbină eoliană. Găsim o companie, alegem mărimea și puterea (am ales un ventilator de 15 metri și 5 kilowați) și comandăm din China. În timp ce este pe drum, turnăm beton și tragem firele până la subsol.

Și iată ziua mult așteptată – a sosit moara de vânt! Ne petrecem întreaga zi asamblând-o pe jos din secțiuni, ca pe o antenă uriașă.

Și practic în timpul nopții vine macaraua și ne ridică turnul!

L-am fixat la temelie cu șuruburi uriașe și poftim, e gata!

A doua zi am conectat toate utilitățile, invertorul, controlerul, bateriile și… nu a mers.

 Abia după o săptămână de consultări, conversații, căutări pe internet, încercări și greșeli am reușit să conectăm turbina eoliană la sistemul nostru.

Așa am făcut rost de o altă sursă de energie, care după un an de funcționare a ars toate echipamentele și s-a defectat.

Abia în 2022 am reușit să o repornim cu echipamente noi, dar pentru viitor nu recomand folosirea turbinelor eoliene în casa de vacanță sau acasă, din cauza construcției masive, a dificultăților de întreținere și a zgomotului.

Proiecte mentionate:
Woloshin banya
Baia Hoarda de Aur din Moldova

Baia Hoarda de Aur din Moldova

Unde se află cea mai mare baie din epoca Hoardei de Aur, cine din Moldova mergea la baie acum 700 de ani, ce este sicaklik și de unde să faci rost de bani pentru restaurare?

Dmitri Voloshin despre fontul ONEST. Mega Dimineata. STS

Dmitri Voloshin despre fontul ONEST. Mega Dimineata. STS

Cum se creează un font, pentru ce a fost nevoie de încă un set de caractere tipografice și cum niște litere pot viza securitatea statului?