Moldovenii pe Mont Blanc

Sunt oare moldovenii obligați să danseze hora pe Montblanc? Cine și-a lăsat ghiarele pe ghețar? Cum să gătești corect montblancmăliga? Cum să supraviețuiești rușinii că copii, femeile și animalele te întrec la suiș și din ce se pregătește un tort pentru ziua de naștere a unui alpinist?

De fapt, noi nu suntem alpiniști, dar să cucerești un oarecare vîrf este una din acele idei care n-o să-ți dea pace să te liniștești niciodată.

Alegerea a căzut asupra Montblanc-ului, pentru că acest munte este vîrful ideal pentru alpiniștii începători și neexperimentați – drumul este absolut sigur, toate locurile care ar putea reprezenta un pericol, o dificultate tehnică sunt echipate cu asigurare, funii și frînghii, iar restul drumului se parcurge pe jos.

Anul trecut planurile noastre au fost ruinate de pregătirile proaste, mărunțișuri gospodărești și alte chestii. Dar bărbatul a zis – bărbatul a făcut, chiar și peste un an! Înainte! Suntem așteptați de Montblanc!

1st Ghidighici

1st Ghidighici

Există în Moldova mare? Cîți nenormali locuiesc în țara noastră? Se iubesc oare înotătorii între ei?

Ironman 70.3 made in Moldova

Ironman 70.3 made in Moldova

Ce înseamnă o bombă de carbohidrați și ce consecințe poate avea, rugenește oare ”omul de fier” de la o ploaie, geluri energizante sau totuți tartine cu salam, cu ce am fluturat la finiș și de m-au bătut la start?