1st Ghidighici

Există în Moldova mare? Cîți nenormali locuiesc în țara noastră? Se iubesc oare înotătorii între ei?

14 iulie 2013, pe plaja Ghidighici-ului, a avut loc o competiție foarte neobișnuită pentru Moldova – înot la apă deschisă.

Acest înot are denumirea de Swim Day și a devenit a doua noastră competiție după estafeta din jurul iazului comsomolist. Această ideie a venit de la Bosfor, și apa care fierbea sub mîinile înotătorilor.

A fost foarte mișto! Cu toate că foarte familiar. Ceva mai mult de 50 de persoane au dat acordul de a participa la această aventură.  Au cucerit cei 1700 metri stranii și netrecuți pînă atunci (care peste un an cresc pînă la cunoscutele 1852), au mâncat plov, au discutat și și-au promis reciproc să se reîntîlnească într-un număr mai mare.

Primul. Și ăla reușit!

Proiecte mentionate:
Sea Mile
3497 de vîsliri între continente

3497 de vîsliri între continente

De ce este bine când apa e rece și ce înseamnă respirație bilaterală, de ce trebuie să-ți epilezi piciorele înainte de compeția de înot, de ce trebuie să vrei să vomiți după competiție, unde s-au pierdut 300 de înotători și cum arată el, Bosforul în ochii mei?

Moldovenii pe Mont Blanc

Moldovenii pe Mont Blanc

Sunt oare moldovenii obligați să danseze hora pe Montblanc? Cine și-a lăsat ghiarele pe ghețar? Cum să gătești corect montblancmăliga? Cum să supraviețuiești rușinii că copii, femeile și animalele te întrec la suiș și din ce se pregătește un tort pentru ziua de naștere a unui alpinist?