Ocean Man Seminar. Simpals

Cum să scapi de o medusacula, cum să-ți dezgheți ochii în apele arctice și care este cel mai important lucru în pregătirea pentru cea mai dificilă înot?

– S-a adunat o mulțime de oameni care au decis să se apuce de înot în ape deschise . Vreau să mă prezint, Dmitri Voloșin pentru cei care nu știu, un înotător amator. Acesta este Mikhail Dmitrievich, noua noastră generație care crește, care merge să înoate, acum merge la oceanman.  500 m în apă cu meduze, așa cum îi place în aer liber, cu rechini, toți ca el. Am înotat din 2012? Ați început să exersați? Nu am practicat niciodată acest sport.  Am câteva înoturi scurte și lungi, pe lângă înotul în Aironmen, Bosfor, Balaton, Evadarea din Alcatraz, Chateau d’If și Gibraltar, și a mai fost înotul Otillo, care încă mai cred că este cel mai greu. Dacă doriți vă voi spune mai târziu, în două cuvinte, în timp ce ne încălzim, Vreau raportul meu scurt cu privire la aventura, am navigat literalmente cu două săptămâni în urmă mila arctică în Murmansk în apă rece, dar sa întâmplat că am fost promis 6-7 grade de apă, apa a fost de 10 și nu am întâmpinat dificultăți, nici o problemă, și când am vrut să scriu un raport realizat că scrie propria lor nimic, a pus pe un costum de neopren, mănuși și șosete, împușcat navigat, 45 minute mai târziu am venit. Ăsta a fost sfârșitul, să se umple. Nu am fost eu, voi spune mai târziu, când vom vorbi despre vărsat, voi spune ca acolo vomitat, dar când mi-am dat seama că pentru a scrie nimic, dar ceva de scris vreau, am scris un raport foarte specific, am să vă citesc să se încălzească, sper că vă place. aici Mishka foarte mult placut . Să mergem, așa face Jvanetski, aruncă hârtiile… Ușa se deschise scârțâind și un bătrân cu părul cărunt se uită în camera copilului, privindu-se viclean în jur:

– Ați adormit deja? - A întrebat în șoaptă.

– Bunicule! - Fața pistruiată a ieșit de sub pătură. - Și am așteptat, am așteptat, am așteptat, aproape am adormit.

– Un pact este un pact. Cel care nu atinge virtualizatorul toată ziua primește o poveste pentru seara.

– Dacă l-aș găsi, crezi că nu l-aș conecta? În regulă, spune-mi povestea ta. Fă-o doar înfricoșătoare și amuzantă. Cum ar fi Polul Nord și gândacul din deșert.

Bunicul s-a așezat pe pat și și-a încruntat fruntea.

– În regulă, ascultă. Într-o zi am decis să traversez marea înot…

– Mi-ai mai spus-o și înainte.

– Atunci când, pe o insulă pustie, aproape am fost mâncat de…

– Bunicule, ți-ai pierdut memoria, mi-ai spus deja de două ori.

– Cea despre… Oh, nu ai ascultat-o pe asta. Povestea despre… meduza de gheață!

Micuțul a făcut ochii mari și s-a târât sub pătură.

– Când eram tânăr și plin de energie, iar oamenii comunicau prin telefon mobil, m-am aflat pe malul Oceanului Arctic, în satul Teriberka. Cincizeci dintre cei mai buni înotători din lume s-au adunat acolo pentru a afla în sfârșit cine este cel mai dur. Am decis: cine este primul care înoată o sută de mile marine în apă înghețată, printre iceberguri, valuri înalte și prădători subacvatici este regele înotătorilor!

Băiatul a deschis gura:

– Și tu ai fost printre ei?

– Când ți-am spus eu o minciună? Nu mă întrerupeți. „Deci, a continuat bătrânul. - A fost cea mai dură mare din lume, Marea Barents.

Se spune că niciun pește nu a înotat vreodată în acea mare. Le era frică de ea. Și cum rămâne cu peștii, nici măcar microbii nu ar putea supraviețui în acest bulion de gheață arctică! Ei bine, nu ne-a păsat de asta, așa că am decis să înotăm goi, fără costume de neopren și ochelari de protecție. Doar pantaloni. Apropo…

Bunicul s-a ridicat în picioare, și-a dat pantalonii jos și și-a scos marginea pantalonilor:

– Acolo, în acestea plutiți, norocoșii mei! O să ți le dau ție când o să crești mare.

Băiatul a făcut o grimasă, dar bunicul său a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat:

– Am avut în față o provocare foarte serioasă, pentru că în acel an a fost deosebit de frig, iar temperatura apei a scăzut până la -10 grade!

– Și la școală ni s-a spus că apa nu poate fi sub zero grade…

– Nu te certa cu bunicul tău. Sărat se poate. Și era atât de multă sare acolo încât pescarii pescuiau imediat peștele sărat în borcane, băteau cu ciocanul bucățile de sare și apoi îl înmuiau în apă curgătoare pentru mult timp, ca să poată fi mâncat.

O astfel de apă corodează o persoană obișnuită într-o jumătate de oră, dar noi eram niște nebuni rezistenți. Ne-am băgat până la gât în apă și am așteptat lovitura de start. Apa era atât de rece, încât părul ud de pe capetele noastre s-a transformat imediat într-o cască de gheață, iar nucile noastre (bunicul a făcut cu ochiul pe furiș) s-au tras înăuntru ca popândăii în nurci.

Băiatul a chicotit.

– Bang! - A răsunat o împușcătură, iar vecinul meu din dreapta a țipat și s-a scufundat în apă.

– E mort? - băiețelul era speriat.

– Nu, a fost împușcat cu alice și sare. Apoi a fost târât la mal, și-a revenit, dar după aceea a renunțat la înot și a devenit muncitor la școală. Nu contează… Acum, unde rămăsesem? Oh, da, am înotat.

Strategia mea a fost simplă – să înot în mijloc pentru a vedea ce se va întâmpla cu graba. Și strategia mea s-a dovedit corectă! După câteva sute de metri, înotam lângă un aisberg uriaș, iar o bucată de gheață de mărimea unei mașini s-a desprins și a intrat în apă. Primii trei înotători au fost aruncați în aer de val și au zburat în sus, cu mâinile și picioarele atârnând ciudat. Dar cum temperatura era de -60 de grade și erau ude, ce s-a întâmplat cu ele?

– Au înghețat? Da, au făcut-o? - Băiatul era dornic de confirmare.

– Bineînțeles că da! S-au transformat în gheață și au căzut în apă. Au fost târâte pe spărgătorul de gheață atomică care ne însoțea și duse mai aproape de reactor – pentru a se dezgheța. Se spune că au devenit maro după această încălzire.

Micuțul s-a înfășurat într-o pătură și a așteptat nerăbdător restul:

– Brrr, asta m-a făcut să mă simt rece, ce s-a întâmplat cu tine?

– Noroc că nu am fost primul, iar când am văzut valul uriaș al icebergului, m-am aruncat sub el. Dacă vă amintiți, am făcut freediving și nu am putut respira timp de două ore, așa că am profitat de situație și am decis să îmi depășesc concurenții sub apă. Dar am uitat că, la adâncime, apa este și mai rece, iar ochii mei au devenit înghețați.

– Cum, complet?!

– Ca de sticlă, nu puteam nici măcar să clipesc. Încercați să nu clipiți în timp ce vă povestesc și veți înțelege – cum este să fii la o sută de metri adâncime, sub o presiune monstruoasă, în apă înghețată la minus 30 de grade, dezbrăcat și să nu clipești. Grozăvia.

Băiatul clipește:

– Nu pot rezista mult timp, nu-i așa, nu-i așa?

– Dar eu? Singurul lucru care poate ajuta într-o astfel de situație este un lichid cald. Dar de unde să luăm lichidul cald de pe fundul oceanului? Haide, ai vreo idee?

– Nu se poate, se încruntă băiatul. - Bunicule, te-ai pișat pe ochi?

– Cum ai putut să te gândești la așa ceva, nepoate. Eu… eu… – Bunicul și-a dat seama că nu are alte idei și a fost de acord. - Da, am făcut-o, dar ce poți să faci, e o competiție!

– Scârbos, scârbos, scârbos.

– Bine, bine, scârbos. Virtualizatorul tău este scârbos. Oricum, am clipit și am înotat în sus. Am sărit din apă și am văzut că mai eram 20 de oameni. Restul fuseseră aruncați mult în spate de val, iar unii înghețaseră pur și simplu și au fost scoși afară. Am simțit și eu un fior – era vântul care începea să bată. În acest loc, între cele două insule, era întotdeauna un curent de apă și câteva nave s-au scufundat în acest loc periculos. Prin apă puteam vedea cimitirul de nave de pe fundul apei.

Dintr-o dată, vântul a început să urle și ne-a acoperit cu un milion de fulgi de gheață ascuțiți ca briciul, care ne-au mușcat de piele. Ne lovea în față cu un viscol de zăpadă și valuri atât de puternice încât, oricât am vâsli, nu puteam înainta nici măcar un metru. Eu mă agățam de valuri pentru a nu fi luat de vânt, altcineva se ținea de piciorul meu, fluturând ca un steag în vânt. A trecut un sfert de oră, dar noi încă stăteam pe loc. Unii au renunțat, iar trupurile lor tremurânde au fost urcate pe spărgătorul de gheață.

Și atunci mi-a venit o idee genială în cap. Mi-am amintit că am citit undeva că navele puteau naviga împotriva vântului – o bordură. Sau la un unghi, oblic. Așa că am navigat: mai întâi la dreapta, apoi la stânga, la dreapta, la stânga și așa am zigzagat împotriva vântului și a valurilor. Dar rivalii mei mi-au furat cu nerușinare ideea și au înotat după mine. Nu mai rămăsesem mai mult de zece dintre noi. Așa că am ajuns la curbă și apoi vântul s-a potolit.

– Am suspinat ușurat și când am văzut linia de sosire în depărtare, am început să vâslesc cu viteză dublă! A fost o greșeală… Dacă aș fi știut că în aceste ape trăiește o meduză de gheață gigantică, aș fi înotat mai încet, încercând să nu o trezesc.

– Medusacula? Există așa ceva? O meduză și un rechin?

– Ești prea tânăr ca să știi despre astfel de monștri. Nu ți se spune despre asta la școală pentru a nu traumatiza mințile copiilor. O meduză este un rechin translucid cu tentacule asemănătoare unei caracatițe și de mărimea unei clădiri de nouă etaje. Nu-l poți vedea în apă, dar când iese din adâncuri, toate ființele vii îngheață de groază: tentaculele sale sunt groase ca o mașină și dinții săi sunt larg deschiși, trăgând tot ce găsește. Și te electrocutează și pe tine.

– Mama ne-ar omorî dacă ar ști ce povești de groază îmi spui înainte de culcare”, a șoptit băiatul de sub pătură.

– N-o să-i spunem, nu-ți face griji, totul va fi bine”, a tras cu ochiul bunicul pe sub pătură. - Haideți, haideți.

Băiețelul a ieșit și s-a uitat în jur. Bunicul a zâmbit și a continuat povestea:

– Așadar, toți adulții știu că meduza trăiește în apa înghețată și că îi place liniștea și pacea, dar atunci când aude o plută disperată la suprafață – se ridică și trage victima la fund. Și pentru că am fost primul care a înotat și cel mai rapid vâslaș, meduza m-a ales pe mine ca pradă. Și-a înfășurat tentaculele urâte în jurul meu și m-a târât până la fund. Înotătorii, văzând mastodontul, au fost confuzi și unii au preferat să termine cursa, dar câțiva băieți hotărâți și-au făcut curaj și au înotat peste mastodont direct la linia de sosire.

– Dar tu?

– Meduza m-a mâncat…”, a făcut bunicul o față tristă.

– Ei bine, bunicule…

– Așa că, în jurul meu se strânge tentacul, arzându-mi pielea, și mă scufund în întunericul oceanului spre fălcile dințate. Ce trebuie făcut? Din fericire, mi-am amintit că nu mi-am mai tăiat unghiile de mult timp și am încercat să tai tentacul de jeleu cu ele, dar fără succes. Apoi am început să-i sfâșii corpul gelatinos și dezgustător cu dinții, dar am avut arsuri la stomac și știi că bunicului nu-i plac arsurile la stomac. Pe scurt, aproape că am renunțat. S-a întunecat, nu mai aveam prea mult aer în plămâni și am fost îngrozit să văd o sută de dinți strălucitori în gura deschisă de dedesubt. Șase ochi strălucitori sclipeau prădător în întuneric. Bestia mă trăgea în jos, direct în abisul acela negru și rânjit. Am văzut fundul împânzit de scheletele unor animale uriașe care au avut ghinionul să înoate alături.

Știam că era sfârșitul și că era timpul să fac un bilanț. În câteva secunde, întreaga mea viață s-a derulat în fața mea. Iată-mă mergând la școală, iată-mă la McDonald’s întâlnindu-mă cu bunica ta, iată-mă jucându-mă cu bebelușii mei: alergăm prin apartament, iar eu îi apuc și fac zabodulsky. Și apoi mi-a venit o idee nebună…

– Cu cine te culci?

– Știi, trăncăneală… De la cuvântul „trăncăneală”, e atunci când gâdili până la culcare. Ți-am făcut-o și ție, nu-ți amintești? Bine, unde rămăsesem… Ah! Deci, fălcile vieții se închid și sunt pe cale să fac cel mai prostesc lucru pe care l-am făcut vreodată.

– Credeam că ai spus că nunta ta a fost cel mai prostesc lucru din toate timpurile.

– Bine, locul doi… Fălcile monstrului sunt aproape deschise, iar eu sunt pe cale să fac al doilea cel mai prostesc lucru pe care l-am făcut vreodată. Nu am nimic de pierdut și sunt pe cale să-i fac monstrulețului o măgărie. Am început să gâdil în tentaculele care mă strângeau. Dintr-o dată îmi dau seama că nu mă mai scufund și că presiunea a scăzut. Mă uit în jos și văd că gura s-a închis. Îi era frică acestui monstru să fie gâdilat? Am început să o gâdil mai tare, tentacul s-a desprins complet și a început să tremure.

De asemenea, capul monstrului a început să se clatine, iar fălcile sale se deschideau și se închideau ca și cum ar fi râs în tăcere. Nu mai aveam aer și conștiința mea plutea undeva, dar am gâdilat și gâdilat tentaculele gelatinoase care erau peste tot. Capul tremurând de „râs” tăcut era deja foarte aproape, cu ochii bulbucați și dinții încleștați. M-am gâdilat cu ultimele mele forțe și apoi s-a întâmplat ceva la care nimeni nu se aștepta.

Monstrul teribil a râs în gâtul său monstruos. Bineînțeles, nu se auzea niciun sunet, dar vă puteți imagina forța cu care monstrul a împins apa din el însuși. Acel jet puternic m-a ridicat, s-a învârtit, s-a răsucit și m-a purtat în sus. Mi-am pierdut cunoștința.

– Și ce s-a întâmplat apoi?

– O să cred în cuvântul judecătorilor. Au văzut că monstrul mă târâse în adâncuri și deja își luaseră rămas bun de la mine. Și apoi, când primul concurent se apropia de linia de sosire și mai erau zece metri de parcurs, deodată o coloană de apă a apărut din adâncuri și m-a dus direct la linia de sosire, pe primul loc. Fiul meu l-a aplaudat pe bunicul său.

Este o poveste despre ce, că în fiecare dintre aventurile noastre trebuie să vedem exact aventura, o poveste pe care să o putem spune nepoților noștri și că a fost interesantă, așa că, de obicei, cu cât cursa este mai grea, cu atât este mai interesantă, există ceva de reținut.  Și acum, în esență. Mi-am făcut o mică foaie de parcurs și astfel am trei mari secțiuni: echipament, tehnică și probleme. Vă sugerez să începeți cu echipamentul.  Probabil că știți că principalul lucru în echipament este un costum de neopren. Ei vin în mai multe tipuri, așa că hai să fim de acord că, dacă ceva nu este clar, instalați imediat, întrerupeți ridicați mâna, puneți o întrebare. Am adus o avere, care s-a acumulat în ultimii acolo 5 ani, întotdeauna cumpăr niște tocilari, există tocilari cu bani – aceștia sunt cei mai răi oameni, pentru că ei cumpără tot ce mișcă. Am început să înot într-un costum de înot, pe care l-am vândut recent prietenilor mei pe aproape nimic, pentru că nu era de nasul meu. Apoi am cumpărat un costum de neopren ca acesta, este un costum de neopren clasic cu mâneci lungi, cu picioare lungi și este conceput pentru persoanele care nu știu să înoate bine, caracteristica este că aici au inserții de neopren foarte groase în acele locuri în care doriți să vă sprijiniți, pentru înotătorii începători de obicei se scufundă, au picioarele nu reușesc, înoată neuniform, așa că aici sunt, respectiv încetinesc, atât de multe, foarte groase literalmente cinci milimetri aici și mâinile. Adică este o armură foarte grea și puternică, dar din acest motiv are un dezavantaj – este destul de greu de atins și este foarte greu să atingi și să simți apa cu antebrațul atunci când porți costumul. Mi-am cumpărat recent un costum de la aceeași firmă și are grosimi diferite în diferite locuri, aici cel mai subțire unde lucrează umerii, aici un mm și jumătate, aici merge până la 5 mm unde trebuie să ai multă greutate.  Aceasta are o situație diferită. Chestia cu acesta este că se întinde, aici avem o țesătură de neopren de 8 mm grosime și nu există prea multă susținere, maxim 3 mm.  Dar astăzi am înotat în ea și am pierdut 10 secunde din ritmul meu. Aceasta este foarte mulțumită și costumele hidraulice sunt împărțite în costume speciale de acoperire hidrofobe, aceste costume scumpe, am ieșit astăzi cu băieții când am înotat, care sunt costumele obișnuite când ieșiți afară, ele sunt strălucitoare, pur și simplu strălucesc, totul este ca și cum ar fi strălucitor. Acest costum rămâne mat, cu multe picături la suprafață, adică apa nu se distribuie pe ele, ci o respinge, creează și alunecare, ceea ce vă permite să înotați mai repede. Mai departe, există astfel de costume de neopren – aceste scafandri, ele nu sunt netede, sunt neopren aspre, nu au nici o problemă pentru a face înotătorul mai rapid, au o problemă pentru a face cald, doar pentru că nu se deranjează să alunece și principalul lucru pentru a izola, sunt ieftine, există 30 de dolari, dar nu recomandă înotul, deoarece vor încetini mai mult decât înotați fără costum de neopren. următor, pe care încă îl am în stoc. Există un costum de neopren unde se fixează în față. Cine știe pentru ce este? E pentru o cursă de înot, așa e. Swimran este un sport în care oamenii încep și termină în același echipament, dar pe drum trebuie să alerge și să înoate, așa că oamenii aleargă în costum de neopren și în adidași, înoată în adidași în apă, aleargă și tot așa, 20 de pași. Am alergat cu Liviu Croitoru exact acum doi ani, apropo, da, astăzi a fost ziua. El și cu mine am făcut această cursă pentru Swimran, ca să fiu sincer, a fost cel mai înspăimântător eveniment, probabil cel mai înspăimântător din cariera noastră sportivă, se vede pe fețele noastre, se vede în fotografie. Priviți imaginea, totul devine clar. Și de ce nu poți să o faci într-un costum de neopren normal, pentru că nu îți permite să alergi și brațele și picioarele aici vor fi încordate, aici este tăiat și pentru a te putea întinde, este cald să alergi, descheiat înainte de etapa introductivă, butonat, pus ochelari, un șal și zgâriat. Datorită faptului că are un alt sens, diferit, alunecă mai rău, într-adevăr, un astfel de tip de țesătură, dar respiră mai bine pentru că, de obicei, un costum de neopren pentru a alerga foarte cald și a existat apă de 12 grade, am alergat 65 km și 10 km înotat.  Apa este de gheață, aici în ea aici este de a înota în 12 grade de apă, este cu siguranță este întuneric: 22 etape, 22 insule și am fugit, dar cel mai mult stres din acest fapt, că timpul a presat în mod constant kotoff și, și finisaj a fost închis în 14:00, am fugit în 13:45, care este aproape ultima pereche care a terminat. Și am alergat doi, există o astfel de cursă pe care trebuie să o alergi în grup, nu poți alerga și înota singur, pentru că oamenii se pierd, se îneacă, pe scurt oribil. Dacă vrei să te încălzești și nu vrei să porți costum de neopren, poți purta un costum de neopren, este doar puțin călduță, am folosit-o în Artik-suit pentru a mă încălzi. Poți să îți pui un costum de neopren ca acesta și va fi pe jumătate la fel de cald ca un costum de neopren. Iată un lucru grozav, recent deschis pentru mine – pantaloni scurți de înot, asta e ceea ce sunt buni, faptul că pentru a susține întregul corp, de obicei, nu are sens să susțină partea inferioară a acestuia se lasă, așa că puneți acești pantaloni, au o grosime de milimetri-7 de fapt uriași. puneți-i pe ei și capul se duce în jos, fundul ieșind în afară. Când înotam în bazin, antrenorul mi-a spus că tocmai acum văd pentru prima dată în toată cariera mea cine înoată corect în bazin, cu poziția corectă, pentru că el ridică, e chiar imposibil. Aici vă recomand să folosiți, aici vedeți cât de gros este, astfel de pantaloni pentru a cumpăra pentru a face anumite antrenamente în piscină, pentru a înțelege cum ar trebui să arate corpul dvs. locul în care poate fi folosit burduful, mult mai confortabil. Deci, există și costume de neopren uscat, nu vom vorbi nici despre ele, este mai mult o temă de scafandru. Sunt toate costumele de neopren umede – înseamnă că apa intră înăuntru, adică nu trebuie să vă temeți de ea, sunt calde datorită faptului că în jurul corpului vostru nu se retrage căldura, se câștigă, se încălzește și rămâne acolo. Este absolut normal.  Costumele de neopren uscat folosesc, de asemenea, scafandri sau șofer techno și nu permit în apă pentru a obține manșete speciale, șosete, ele pot fi cu un confort suficient, puteți purta un pulover sub costumul de neopren, dar acest lucru nu este, de asemenea, despre înot. Deci, cum să lipiți probabil că nu voi arăta, dar știți că lacrimile costumului de neopren, unii oameni au unghii lungi, adesea lasă o gaură, iar apoi apa trece prin ele, este neplăcut, așa că există lipici, lipiciul este foarte simplu.  În ceea ce privește ținuta, am mai multe lucruri diferite aici, să vă spun despre ele imediat. Iată aceste lucruri, de exemplu, da, probabil că nu ați mai văzut până acum – este vorba de chestia care se pune pe picioare cu neopren pentru a susține picioarele. Așa că o pui în jurul gleznelor și picioarele urcă la suprafață. Deloc, dacă nu aveți un hidratant. Eu am așa ceva, e mereu în nisip din nu știu ce motiv, o chestie foarte mișto, vă recomand să vă luați, probabil cei care au înotat în costum de neopren știu că el freacă periodic gâtul, în spate e așa un velcro mare, nu e mereu fixat și după 5 km poate fi rana însângerată. Puneți chestia asta pe gât, o manșetă deasupra costumului de neopren, nu vor fi niciodată probleme, chiar puneți vaselină pe tot, bine, totul va fi grozav, uite, apoi vă voi spune de unde să cumpărați. Acestea sunt șosete din neopren, diferite pentru a înota în apă rece, există mulți producători diferiți, de asemenea, 2-3 mm, absolut confortabil pentru a intra în apă, nu simțiți nici un disconfort, ca și cum nici măcar nu ați intrat în apă. Aici am o astfel de cască, căștile sunt și ele diferite, sunt căști complete care acoperă chiar și gâtul, scafandrii sunt așa cum sunt aici, doar că îi iese nasul. Acestea sunt căști de înot obișnuite, cu o grosime diferită, aceasta este una dintre cele mai calde, dublă, adică puteți înota în astfel de apă în câteva grade, sub capacul pe care îl puneți în partea de jos, acest top și 2-3 grade, vă rugăm să înotați, fără probleme. Mănușile sunt de obicei vândute într-o mănuși de costum de neopren, modele scumpe doar pentru a face mai ușor de pus pe, nu pentru a nu-l rupe și acoperă pantofii recomandați pentru a purta cu ei pentru a face mai ușor de a pune pe un costum de neopren, acoperă pantofii, piciorul rulat prin, piciorul a ieșit rapid, faceți clic.  Asta e chestia cu neoprenul. Să vorbim despre geamanduri. Știu că acum se dau geamanduri la 10 pe Oceanman și știu că uneori se dau la 5 și chiar la 2 km în Cercul Arctic, depinde de cât de periculoasă este ruta, de valurile mari și de cât de multe probleme pot fi acolo. Oamenii sunt agățați de geamandură, am mai multe tipuri, acesta este bun, toți sunt agățați de centura care este atașată la spate.

 În primul rând, le face viața mai ușoară organizatorilor. Ei știu că nu se vor îneca dacă vor avea probleme, pot doar să se agațe de ea și să le facă semn cu mâna, iar ei îi vor scoate la suprafață.  Ei știu că nu se vor îneca dacă apar probleme, s-ar putea să îi facă cu mâna și să îl scoată la suprafață. Acesta este bun – poți pune mâncare, gustări, alcool sau droguri ușoare în el, astfel încât să nu fie plictisitor să înoate. Dacă nu faci acest tip de înot recreativ, îl poți folosi. Acum, pe Oceanman, cineva înoată un zece, puteți ridica mâna? Doi oameni, cu siguranță vom primi, pentru cinci dolari nu știu, da. Dacă există întrebări despre geamanduri, întrebați, se pare că este simplu, nu, toate sunt diferite, există uriașe și mici. Există o problemă cu ei. Când vântul suflă împotriva ta, totul se termină, te încetinește. Funcționează ca o pânză, practic plutești pe loc. Iar când vântul este în spatele tău, te lovește mereu în cap, așa că nu prea te consolează.  Ei bine, uneori trebuie să o faci. Trebuie să fie cât mai umflat, astfel încât să existe cât mai puțină rezistență la apă. Dacă este ca o clătită, te va încetini și mai mult, așa că trebuie să o umfli la maximum. Deci, pe ochelari, nu știu ce să spun despre ochelari, ochelari de protecție sunt puse pe ochi, pentru a fi în mod normal vizibil pentru înotători pe distanțe lungi în apă deschisă folosesc adesea măști, vreau să spun ca ochelari, dar larg, ele nu sunt introduse în orbite, și în afara devine . Ele, au o privire de ansamblu, se potrivesc bine, sunt ca un vid.  Le folosesc uneori, dar, în general, folosesc compania mea preferată și nu vreau să-i fac reclamă. Au fost aici săptămâna aceasta și iată-le aici. Am avantajul că sunt fotocromatice, deci își schimbă transparența în funcție de lumină, dacă e mult soare, se întunecă, iar dacă înoți noaptea, devin foarte luminoase.  Iată clemele pentru nas. Pentru a nu transpira ochelarii, trebuie să scuipați pe ei. Nu știu dacă funcționează, o atitudine de scuipat față de ochelari este cel mai bun remediu.  Ei bine, există multe rețete de șampon pentru copii sau Zâna spune că funcționează, așa că nu știu. Eu doar am salivă la îndemână tot timpul. Am început să am probleme recent cu nasul meu, adică, sa dovedit că literalmente 1-2 ani în urmă, când am fost înot Balaton în Ungaria, o astfel de înot cincizeci, am înotat ca de obicei, am ieșit și dintr-o dată am avut câteva ore a început să curgă nasul, nasul curbat, dar sa dovedit că nu doar un nas curbat, nasul curbat ucigaș, Mi-a ieșit o găleată de muci timp de o săptămână și nu am putut face nimic în privința asta, a trebuit să mă stropesc și să iau antihistaminice, nimic nu m-a ajutat și de atunci am această prostie, când înot în apă deschisă, în apă dulce, îmi curge foarte rău nasul. Nu știu despre ce este vorba, o alergie sau un fel de bacterie se dezvoltă acolo și am trecut la o agrafă de nas. Apropo acum, când am înotat mila marină și am decis să experimentez cu o agrafă din anumite motive, am luat una diferită, nu cea pe care o folosesc de obicei. După 500 de metri, a zburat și am avut câteva secunde pentru a decide dacă să continui cursa și apoi să sufăr cu nasul curgând timp de două săptămâni sau să merg la finish la bras și să spun că pentru mine cursa s-a terminat. Știți ce am ales, practic nu mă așteptam la altceva și am suferit timp de două săptămâni.  Îi sfătuiesc pe cei care au o problemă cu răceala, să nu încerce să trateze cu medicamente, spray-uri homeopatice, clătiri, doar să taie nasul, nu va fi nici o problemă. Mulți oameni de la piscină au această problemă, dar o fac prin intermediul unei cleme, eu am altele diferite. Vei ajunge acolo, apoi vei vedea. Unii au probleme cu urechile, uneori le intră apă în urechi și atunci îi doare. Există și dopuri foarte bune pentru asta, slavă Domnului că nu am, așteptăm.  Deci, costumele de neopren atașate un alt lucru numit body glide sau vaselină banală. De ce? Pentru că adesea se irită în diferite locuri atunci când înoți mult timp, în special la gât și la subsuori, așa că . În al doilea rând, cu vaselina, te simți mai bine în costum de neopren, pentru a lubrifia aceste părți, alunecă mai bine acolo, nu pe uscat. Eu îl folosesc pe ăsta, e uscat, probabil că știți zona gâtului, axilelor și ceva vaselină lichidă mai moale, dar puteți să-l puneți, e ok. Sunt la vânzare peste tot. Dacă nu, găsește-mă la început și unge-te cu ele. Nu știu, nu folosesc atât de mult să aștept până când există o gaură pe neopren, nu știu cât timp să înot, așa că iau două tipuri de pastile la început, pentru orice eventualitate, când înot distanțe lungi, când nu este nimic de luat, când înot distanțe lungi.Sincer, nu am folosit niciodată unul, dar am unul la mine. Este una dintre ele Loperamida, dar o iau dimineața înainte de cursele lungi. E pentru diaree, adică o mănânci și nu mai poți avea probleme timp de 2 zile, ba chiar începe să-ți fie dor de proces, dar lui nu-i pasă. Dar, știi, nu pot să te mint, Andrei, cum se face că te închizi în toaletă în cel mai nepotrivit moment și stai acolo, sigur te roade costumul.  Și analgezicele cetonice, de obicei tai unul și îl ascund sub costum de neopren eu însumi în mânecă.  Dacă umerii încep să-ți cadă, ceea ce se întâmplă destul de des când ești în mijlocul unei scufundări și s-ar putea să nu fii pregătit sau când sunt valuri sau curent și simți că nu mai poți merge mai departe, îți scoți arma ta secretă, iei o pastilă sau două și durerea dispare. Se va întoarce după linia de sosire de două ori, dar este același lucru, nu din cauza asta. Așa că acum să vorbim pe scurt despre tehnica de înot.  Deci, în legătură cu ținuta, putem avea mai multe întrebări? Și, de asemenea, pentru că ți-am spus, pentru că mă grăbesc un pic, poate. Puteți cumpăra o manșetă de pe internet, vă spun cum se numește, o veți găsi, sper că nu este prea scumpă, dar foarte utilă. 

-Au și pentru femei?

-Da, există și portocalii. Pentru fete, există 2 sau 3 mărimi, s-m-l.  Deci, este tehnic.  Ei bine, derivă, probabil că știți ce înseamnă derivă. Este atunci când se întâmplă cu bicicliștii, se întâmplă cu înotătorii. Este atunci când o persoană înoată cu nerușinare în spatele altei persoane și profită, îl trage.  Nu este interzis de regulament, chiar și în Iroman, este permis și în ape libere. Ideea este ca la început să încerci să găsești un înotător care înoată mai repede decât tine timp de 10-15 secunde și să te prinzi de picioarele lui și să înoți în spatele lui, la 20 de metri distanță de el, în acest curent, el rupe apa și tu acolo va fi mult mai ușor, cel mai dificil de a ține pasul cu un astfel de tovarăș și problema este încă , te poate duce într-un loc greșit, pentru că se poate dovedi că el înoată mai repede decât tine, sunt groaznici la orientare, poți să mergi în zigzag sau să o iei în altă direcție, am pățit asta în Mexic când am înotat 10 km în Cozumel.  Și eu am căzut și la un picior și mă uitam la el și când m-am hotărât să mă uit, mă uitam doar la picioarele lui ca să mă țin de el, se rupea, o secundă a ezitat și a strâns, a dispărut și nu mai poți să-l ajungi din urmă după aceea. Mă uitam la călcâiele lui și apoi bam, s-a oprit și a rămas acolo. Și noi suntem ca doi popândăi care se uită, iar balizele de 150 de metri în lateral, nu știu dacă pot fi și pentru cineva care a navigat, dar a fost dus în partea cealaltă, așa că aveți grijă cu ea. Uită-te pe unde te târăște. 

-Încă un lucru, poți primi un picior în ochi.

-Da, există tehnici pentru a părăsi astfel de tovarăși, ceea ce este enervant, adică atunci când ai pe cineva care plutește în spatele tău și tu călcâi pocnind, este foarte enervant, îngrozitor. Eu de obicei nu fac așa, am avut un caz, s-a agățat și de călcâiul meu, am început să fierb încet, la un moment dat m-am oprit din vâslit și picioarele, mă uit, nu mai e prin preajmă, nu știu ce a făcut acolo. există și o tehnică de a părăsi aceste lipitori, trebuie doar să începi să înoți în zigzag. Adică, dacă înoți aici, apoi aici, s-ar putea să te piardă la un moment dat. Sau invers, tu începi să încetinești, încetinești, el se relaxează și apoi faci un sprint maxim, sprintezi 50 m doar, el nu ține pasul cu tine, tu te deschizi și la 10 m distanță nu te va ajunge din urmă. Se spune, nu am verificat, că e mai bine să-l prinzi nu din spate, ci din lateral, astfel încât picioarele lui să fie la nivelul șoldurilor tale, se spune că e chiar mai bine.Am încercat de câteva ori, nu am reușit, e mai bine să cadă la picioarele mele. Îmi amintesc că atunci când am făcut acest înot Monte Cristo, îmi amintesc că am prins un cal, adică era în cursă, dar s-a dovedit că era începător, era la maxim la început și deodată am văzut că se umflă, am văzut că ritmul cobora la limită și atunci am găsit ceva care înota lângă el, am sărit pe el, apoi am înotat cu el, apoi pe încă unul și atunci am reușit să sar foarte repede, un ritm foarte bun, am obținut un ritm mediu.  Dar, de obicei, sunt 2 sau 3 kilometri la început, apoi se risipește atât de mult încât este aproape imposibil să găsești un tovarăș de drum, adică toate se reduc la nimic și înoți singur în ocean.

-Cât de mult economisiți?

 -Ouch mult 15 secunde – 20 de secunde puteți economisi pe 100 m, asta e mult, bine, de la 10 la 20 de secunde exact ca și cum ați înțeles repede bine și puterea acolo este de 15% din puterea pe care o puteți economisi pe acest lucru, este mult, dar este foarte dificil de a găsi lui, pentru că am avut câteva ori că am agățat de un om, dar nu știu ce maestru de sport și înot un minut 10 și nu am încercat să țină pe picioarele lui doar nimic sau lent, grăbindu-se la început rupt, și apoi sa oprit. Pe scurt, ca norocul și o astfel de loterie. Vot așa că încercați – este de a antrena abilitățile lor în piscina pe care astăzi am înotat la lacul Komsomolsky, de asemenea, împărțit în perechi, unul după altul, curent de aer, a încercat să se agațe . Apropo, este o chestiune de orientare, poate cea mai dificilă întrebare este cum să te orientezi în apă deschisă, cum să nu înoți o sută de metri, uneori kilometri și cum să nu faci zigzag. Este o întrebare dificilă, vine doar cu experiență, pentru că orientarea în apă deschisă este dificilă, de îndată ce valurile se ridică puțin, tot nu-ți poți vedea baliza, pentru că este în spatele valurilor și trebuie fie să te oprești, fie să te uiți unde este nevoie, fie să faci un efort puternic, să sari din apă și să te uiți . Dar dacă închizi ochii și ne lași să înotăm în ocean, vom înota în cercuri, fiecare are o rază diferită, diametrul cercului este de 100 de metri, cineva are un kilometru, cineva are cinci kilometri. Nu va fi nimeni care să înoate drept, pentru că un braț va funcționa oricum mai bine. Așa că spun cu ochii închiși, da. Atunci când te orientezi cu lumina soarelui, dar creierul tău nu este suficient de ascuțit pentru a distinge un viraj de altul, acesta este la 50 m în față. De aceea, aș recomanda să te uiți de la 5 la 9 curse, în funcție de abilitățile tale. Nu știu de ce o fac atât de des, dar poți economisi foarte mult pe o distanță foarte lungă dacă înoți mai mult sau mai puțin drept.  Există unele tehnici de respirație pentru a privi periodic înainte, destul de aici este unul pe care nu pot stăpâni, ca și cum ar fi cel mai corect, dar nu pot să-l stăpânească, Andryusha un fel de stăpânit-o de altă zi a spus acolo, ceea ce este interesant că tu când înoți, mai întâi ridici ochii, te uiți în ochi, dar nu respira și apoi se întoarce, face o respirație și a mers sub apă. Adică, ești un pic mai sus în apă. Dacă ridici prea mult capul, întâmpini multă rezistență, încetinești.Eu o fac într-un mod mai simplu – când fac o lovitură, las capul în jos așa, nu așa.  Dacă nu-ți amintești o imagine, creierul tău captează niște informații, dar nu poți distinge o geamandură, mai faci o mișcare, imaginea se adună și o vezi dintr-un alt unghi.  Încerci să te uiți la soare și știi încotro te îndrepți. Cu toții am înotat prea mult, știm cu toții că 20% din distanță este un dezastru. Nu știu ce va fi în Odessa acum, cu orientare se pare că geamanduri sunt în picioare destul de des, dar apoi, din nou, nu știi ce geamanduri, care este poate fi mic, din cauza valurilor, vântul va sufla și ele nu pot fi observate, și acum a fost o altă problemă, am navigat atunci când Volga, Volga a fost în iulie, acolo ce sa întâmplat, ce o confuzie, toate geamanduri date prea și a făcut o geamandură imensă aceeași culoare ca și geamandura.  Când te uiți în sus, sunt 100 de puncte portocalii în fața ta, nu înțelegi dacă baliza este la fel de mare ca și cea de lângă tine și nu înțelegi unde să înoți – uiți că există o tehnică secretă pe care o folosesc des – când nu știi unde să înoți, te uiți în stânga și în dreapta – același număr de înotători, înțelegi că ești undeva la mijloc – o persoană poate fi greșită, nu o turmă. Dacă vedeți că vâsliți acolo și nu este nimeni, este un semn foarte rău, înseamnă că înotați undeva în locul greșit, așa că încercați să alegeți ceea ce erați în mijlocul, apoi veți putea vedea unde înotați.  Așadar, în ceea ce privește orientarea, ce alte întrebări mai există.  Adică, când urc așa, îl văd cu colțul ochiului, înțeleg unde să înot, și nu trebuie să mă opresc să mă uit, chiar și Attila a fost când au făcut-o am avut prima etapă a fost 6 dimineața, era încă amurg, era întuneric și am făcut primii 3 km – 1, 5 km, am fost construiți , ne-au dat startul și am alergat spre mare 1,5 km și m-am gândit, hai să mai alergăm 5-6 minute, ei alergau foarte repede, ca Liviu, 3 minute pe km, noi alergam, alergam și veneam spre mare, îmi sărea inima și ei săreau direct din apă. Săream în apă și îți sărea inima pentru că contrastul era foarte puternic, tremurai din cauza căldurii, 12 grade și totul o luase razna, înotam 20-30 de metri în apă, ne oprea respirația, ne ridicam și nu înțelegeam unde înotăm, era întuneric, ne-au spus la briefing că nu vom avea balize, era 1,5 km de înotat, iar pe partea cealaltă va fi un far.  Farul pe care nu îl puteți vedea noaptea va fi vizibil. Ne-am oprit și ne-am uitat în jur, totul era întunecat și deodată mi-a arătat: „Uite, acolo, acolo! Ne uitam la ea, am văzut pe cineva care ținea o lumânare în mână și era un punct strălucitor pe partea cealaltă, iar în jur nu era nimic. Niciodată să nu mănânci unt înainte de a începe, un rus m-a învățat că trebuie să mănânci mult unt înainte de a începe, te încălzește. Am mâncat mult unt și mi s-a făcut rău în apă, așa că am ieșit și am început să vomit pe plajă în timp ce toată lumea alerga, eram ultimii rămași. Și Liviu zice hai să coborâm, eu zic acum, eu am cerut-o după 6 ore mi-a zis, nu m-ai ascultat atunci, nu te ascult nici acum. Oh, apropo, trecând la ronțăială fără probleme.  Cine navighează cu un zece va fi hrănit, sau mai degrabă ne vom hrăni noi înșine.  Cine înoată un cinci, probabil că va fi vorba de 2:00 ore, probabil nu mai mult, veți înota. Vreau să spun că nu mâncați nimic de care nu aveți nevoie, nu vă supărați complet, pentru că o persoană are suficient glicogen în mușchi și ficat pentru 2,5 ore de înot activ sau de alergare, indiferent de ce, suficient pentru a avea un mic dejun normal, dulce, terci, carbohidrați lungi, aveți suficient deasupra acoperișului. Cei care veți face 10 rafting trebuie să aveți grijă la mâncare, vom pune pachet pe plută pentru 5 km (nu am spus exact), de obicei se pune în mijlocul cursei în Mexic și noi urcăm, trebuie să petrecem timp pe ea, cineva vrea să mănânce acolo o jumătate de oră, cineva 30 de secunde, dar iată care este ideea, eu de obicei mănânc piure de fructe, mâncare pentru copii. Dacă știi mâncare pentru copii – Agusha, da, sunt foarte gustoase, sunt destul de rapide și le poți mânca mult este important pentru că o mulțime de geluri este foarte dificil, pot mânca bine 3 geluri, dar 4 le înghesui și apoi nu se întâmplă nimic.  Poți să mănânci multe din aceste lucruri și să bei cola, pot să beau litri de cola în timpul unei curse. Când alergam, alergam doar cu cola, nu puteam să mănânc sau să beau nimic altceva, nu puteam să beau nici măcar apă, și doar cola îmi dădea energie pentru a merge mai departe. Eu am plutit pe Coca-Cola în Gibraltar, am băut Coca-Cola și jeleu de fructe după 10 km, așa că dacă plutești pe o distanță lungă, asigură-te că ai o sticlă sau două de Coca-Cola la mijloc – pentru orice eventualitate, ar trebui să iei 1 gel, recomand gelurile SiC, sunt suficiente, au multă apă, nu trebuie să le speli. Dacă stoarceți un gel în gură, vă va fi sete. Trebuie să puneți un gel în mânecă în cazul în care vă simțiți slăbit sau bolnav sau chiar și doar pentru a avea un sprijin psihologic că știți că aveți mâncare cu voi, mai bine în partea de sus a mânecei pentru că aveți o vâslă.  Fiți atenți să aveți mereu mâncare la dumneavoastră. Știți deja despre sfecla roșie, da, v-am spus data trecută.  Da, există un astfel de dopaj legal pentru înotători, pentru orice sport de anduranță, pentru alergare și înot, pentru ciclism, pentru triatlon – este vorba de beetroot, sfeclă roșie în engleză. Există mai mulți producători, este pur și simplu sfeclă roșie uscată, adică se ia și se face o pulbere din ea, apoi se diluează cu apă și se bea . Acest lucru funcționează, o concentrație mare de nitrați, se pare că este urât, dăunător, de fapt, ajută la deschiderea respirației celulare și, astfel, reduce nevoia de oxigen . Cu alte cuvinte dacă trebuia să înoți 180/180 puteai să înoți cu viteză poate 30 de minute pe km și acum poți înota 1,2 km la același puls și chiar dacă înoți încet îți vei crește forța și este un lucru sănătos am câteva pliculețe și le găsesc online cu o oră și jumătate înainte de a începe. Nu este un drog, este legal, îl poți bea și poți vedea diferența. Băieții au încercat asta pe Bosfor. Când am navigat pe Cosumel, am navigat și pe 10, planul era foarte simplu, adică am luat un mic dejun normal, e terci cu gem și îmi place Nutella, un sandviș cu Nutella să mănânc, apoi înainte de start în 10-15 minute pentru cinci geluri aspirate, M-am dus să înot, am înotat până la mijlocul râului, mă opresc acolo, 30 de secunde pe minut beau cola, mănânc gel sau FrutoNyanya câteva lucruri și având un gel, am înotat până la capăt, bine, puteți lua cu tine sau într-o geamandură pentru a arunca. Pentru că 4 ore nu este suficient timp pentru a mânca la fiecare jumătate de oră.  La un maraton este puțin diferit, se recomandă să mănânci un gel la fiecare jumătate de oră dacă alergi mult timp, dar eu nu am mâncat mai mult de două geluri în ultima vreme, așa că, din nou, probabil că nu sunt un indicator, pentru că poate că începătorii au nevoie de mai mult, dar ar trebui să iei câteva geluri cu tine într-o baliză sau într-un manșon, pentru orice eventualitate. Semnele a ceea ce înseamnă hipoglicemie, nu știu, cineva s-a confruntat cu așa ceva, nu știu ce este, dar de obicei sunt alergători de multe ori, nu am văzut asta la înotători, hipoglicemie primul semn că ți se face frig, ți se ridică părul în cap și vederea periferică este oprită .Adică am avut chestia asta recent, am alergat, eu și Liviu alergam când am alergat prin poarta orașului și înapoi.  Da, am fost bolnav, nu am mâncat nimic luni, m-am simțit rău și nu am mâncat nimic toată ziua. În dimineața următoare nu am luat micul dejun și am alergat 24 km fără să mănânc, mai aveam 17 km de parcurs. Adică, atunci când alerg, nu mai văd ce se întâmplă în jurul meu, câmpul meu vizual se îngustează, picioarele încep să devină confuze, mi se ridică părul și am frisoane. Înțeleg că am rămas fără glicogen, iar organismul trece la metabolismul lipidic și încearcă să producă energie din grăsimi. Și acest proces este consumator de energie, foarte greu și începeți să kolobatsya, kolobatsya puternic, așa că, în acest caz, dacă simțiți că o anumită slăbiciune în ochii din creier începe să se estompeze, doar opriți-vă, mâncați un gel 1-2, 10 minute, încep să lucreze, simțiți o grabă de energie, înotați mai departe fără panică.  Dar pentru înotători, nu am auzit că atât de atacat, poate pe distanțe ultra-lungi de peste 10 km, ceea ce se întâmplă și astfel de lucruri se întâmplă exact pe La-Manche, Gibraltar, și la 10:00 este puțin probabil. acest supliment alimentar este un supliment alimentar și el, este recomandat triatloniștilor, oamenilor pe rezistență.  De unde îl cumpărați?   Ei bine, vă recomand să o cumpărați de pe internet, nu am văzut-o niciodată în magazine, nici măcar nu știu într-o farmacie, căutați într-un supermarket, probabil mai mult în farmacii . Există un suc Da, se vând astfel de fotografii pe care le-ai diluat deja, doar deschideți capacul și beți-l doar, nu întotdeauna convenabil să-l transportați în avion, este mai ușor cu o pulbere, permis și băut. Vreau să spun că nu este un panaceu, nu vă îmbunătățiți rezultatele, dacă înotați acolo de obicei un minut 50, este puțin probabil să înotați într-un minut 40, două secunde pot fi și sentimentul general este doar mai ușor . Deci, oricum nu poți stabili recorduri cu acest lucru. Cu cât este mai profesionist, cu atât mai puțin simte beneficiul acestui lucru, cu cât este mai începător, cu atât mai mult corpul său funcționează optim și îl ajută, ca și costumul de neopren, de fapt. Sportivii profesioniști folosesc o tehnologie complet diferită, dopaj, dar oroare, nu vreau să spun.  Să trecem la cele mai neplăcute și cele mai plăcute – problemele cu care se confruntă înotătorii în ape deschise. Primul punct este curentul. Se pare că acolo unde în mare poți găsi curent lângă țărm; de obicei, curentul este în râuri sau undeva în mijlocul oceanului, este Gulf Stream. Dar, de fapt, curentul este foarte problematic pentru înotători dacă nu știi și harta, am ce s-a întâmplat în Mexic.  Instructajul a fost în spaniolă, pentru că dintre cei care nu vorbeau spaniola eram doar eu, toți ceilalți vorbeau spaniola. Spaniolii erau mexicani și de aceea nu m-au deranjat, l-am cam văzut spunând ceva, a arătat spre hartă, s-a dovedit că vorbea despre curent, s-a dovedit că era un curent, așa că nu înțelegeam de ce nu m-a lovit când înotam acolo, m-am dus într-o parte a plajei și m-am întors, am înotat acolo, m-am uitat timp de 20 – 25 de minute, de obicei nu înot repede la 100 de metri, a fost rapid.  Adică, ar trebui să cred că înotați cu curentul pe care îl purtați și înapoi va fi o problemă.  Când m-am întors și mi-am dat seama că stăteam pe loc, m-am întrebat de ce nu m-am gândit la asta înainte.  Înot, iar peștii sunt sub mine și se uită la mine cu atâta entuziasm, vâslesc, iar ei stau la un loc, se uită la mine, îmi amintesc, încep să mă panichez, pentru că imediat ce mă opresc din vâslit, sunt dus înapoi.Ridic mâna, vine o barcă și întreb: „Ce se întâmplă?” Mi-au spus că la briefing mi s-a explicat că trebuie să mă apropii de mal, că există un curent. Am făcut un cârlig, am înotat până la mal, am înotat până acolo, aproape că m-am întors să vâslesc chiar peste nisip ca să ies și am ieșit și rezultatul teribil pe care l-am obținut, umerii uciși în gunoi. De atunci nu m-am mai descurcat bine cu curentul, așa că e mai bine să întrebi la briefing dacă există surprize în curent, dacă există, dar trebuie să știi cum să le ocolești și să folosești avantajul curentului invers, iar când trebuie să te gândești cum să lucrezi împotriva lui, îți va fi aproape imposibil să te lupți cu el, trebuie să te îndepărtezi de el dacă există o astfel de posibilitate.  Dacă nu, chiar ridic mâinile și îi las să te prindă. Ți-am spus despre frecare, doare.  Dar, de obicei, înotătorii nu se opresc, pot rămâne în cursă pentru că gâtul este inflamat. Va trebui să o tratăm, e sângeroasă, voi încerca să o vindec cu vaselină.  Dacă înotați fără costum de neopren suficient de mult timp pe căldură, vă puteți arde.  Pentru a face acest lucru, folosiți crema de protecție solară obișnuită este unsă abundent umerii spate , nu vor fi probleme. Există, de asemenea, starturi în masă, atunci când câteva mii de oameni intră în apă în același timp, iar tu te afli chiar în mijlocul acestei mizerii. Cei care fac triatlon știu ce este, chiar și înotătorii, de exemplu, există tot felul de starturi pe Bosfor. Da, dar, de exemplu, am înotat în Chateau d’If, din nou, la start, și am fost bătut timp de 15 minute, adică eu băteam pe cineva, cineva mă bătea pe mine. O dată mi s-au luat ochelarii, m-am oprit, am înjurat, am înotat din nou.  Bătălia pentru un loc sub soarele acestor cai încearcă să tragă . Dacă nu vrei să ai probleme, trebuie doar să rămâi undeva la marginea traseului, sau chiar la final, astfel încât rezultatul să aibă de suferit. Dacă simți că te încurcă, dă-te la o parte și lasă-i să se lupte. Pe de altă parte, e distractiv, uneori îmi place să mă prostesc, să trag pe cineva de picior, să înot peste fața cuiva, să te prindă, e mișto. Umerii, ți-am spus despre umeri. Nu știu dacă toată lumea are această problemă, eu am o problemă care este, dacă nu înot mult timp și nu sunt gata de cursă, ea la kilometrul șapte începe să mă doară umerii, mai ales unul dintre umerii mei bolnavi, nu există sindromul de impeachment, nu știu cine știe ce este, înotătorii au de multe ori acest lucru, care este de a ridica aici este dureros la un anumit unghi, pentru a pompa benzile de cauciuc în avans . Adică, cei care au des dureri de umeri, faceți multe repetări, triceps, biceps din toate părțile și aveți la voi un analgezic, pentru orice eventualitate.  Dacă vă decideți brusc să tăiați până la ultimul și umerii dvs. se prăbușesc, luați niște analgezice și înotați pentru 1 pastilă pe farmacie. crampe, a experimentat cineva o crampă subacvatică?  Este atunci când nu am avut niciodată un crampă, indiferent de câte ori am alergat, nu am avut niciodată un crampă la picior și am căzut acolo urlând. Prima dată s-a întâmplat acum o lună, când eram în Uzbekistan și aveam o caravană de cămile pe care am traversat deșertul până la un lac numit Aydarkul, un lac artificial imens, și am decis să înotăm acolo. Dar eram dezbrăcată pentru că înotam în pantaloni, dar purtând chiloți nu era de dorit să înot, cădeau, îi înecam și înotam cu fundul gol. A trebuit să explic mult timp că totul este în regulă, este în regulă, mă plimb aici, și sunt 3 km până la mal, cum să mă plimb aici. Ei bine, nu m-au scos, am înotat înapoi, când am înotat înapoi, i-am văzut pe niște tipi care și-au dat seama că nu mai fusesem acolo de o oră și jumătate, s-au speriat, au luat, poate nu s-au speriat, au luat o barcă, au găsit un tip într-o barcă cu motor, s-au așezat și s-au dus să mă caute. Și când au venit spre mine și m-am întors să-i salut, deodată mi-am răsucit piciorul, gamba, și mi-au ieșit scântei din ochi. Știi că îți tragi șoseta spre tine și s-ar putea să se răsucească puțin în dreapta și în stânga, așteaptă un minut sau două sau trei, crampele dispar, poți înota normal, nu te isteriza, stai în apă și așteaptă să treacă, nu e așa de rău.  Am auzit de ace în pantaloni, nu am văzut niciodată pe cineva cu ace în pantaloni. Dar încă o recomandare, dacă ai o problemă cu înotul, bea niște tablete de sare înainte de cursă. Când am alergat în deșertul Sahara ne-au pus să luăm aceste tablete înainte de start – 20 de tablete pe cursă, două înainte de fiecare zi în care le bei, am avut multe și diferite crampe.

-Când înoți în locuri noi în companie, nu iei o geamandură cu tine pentru a nu o pierde.

-Nu, probabil că ar trebui, dar nu o fac. Probabil prea încrezător, dar dacă pleci în vreo aventură cu tine, ia-l cu tine pentru orice eventualitate.Lasă-l să fie, poate că e cel mai bine să înoți cu o geamandură sau cu un prieten în costum de neopren. E frig.  Frigul poate fi, știți, cursele reci, când apa, costumul de neopren, știți, da, atunci când este purtat când temperatura apei este sub 18 grade este obligatoriu, de la 18 la 24 de grade este opțional, peste 24 de grade este interzis, dar se întâmplă ca temperatura apei să nu fie de 18-16 și 12-10 sau 6 și atunci în astfel de cazuri este că, cu excepția costumului de neopren, organizatorii nu au voie să poarte nimic. Asta este gol, există o cursă, cum ar fi aceeași La-Manche, acolo nu se poate înota într-un costum de neopren, trebuie să înoți doar în pantaloni și temperatura apei de 16 grade. Au folosit un exemplu al unui om care a fost primul care a înotat, cât de lungi erau pantalonii lui scurți, din ce material erau făcuți, exact aceiași pantaloni scurți pe care îi avea el, și nu poți înota nici măcar un milimetru mai jos.  Fără neopren și toate cele și au venit cu un unguent cu rețeta super super secretă cu grăsime de gâscă, care se ung ca să fie cald, și cum rămâne cu costumul de neopren, când intri în apă într-o hidriga în apă rece, acolo de exemplu aici sunt cam 10 grade dacă te scufunzi în apă și poate să fie ceva panică pentru că apa intră în față, se răcește, inima începe să bată și începe să se tipat.  De aceea vă recomand înainte de start, eu zic să veniți și să vă stropiți fața de câteva ori sau să vă băgați fața în apă cu 5-10 minute înainte de start, o dată sau de două ori sau de trei ori, tot corpul se adaptează, înțelegeți ce se va întâmpla cu el în curând și când sună startul, înotați și nu simțiți disconfort.Da, acolo nu a ajutat. Nu a fost timp pentru toate, a fost o pană . Aici sunt mănușile pe care am navigat în Arctica, foarte confortabil, și puteți, și această firmă pe care ați înregistrat aici pentru un motiv, pentru că am petrecut probabil o jumătate de zi pentru a afla ce fel de cel mai bun, astfel încât să puteți face poze în condiții de siguranță și căutați exact același lucru . Ele sunt într-adevăr foarte confortabile și nuanță atunci când vă puneți pe un costum de neopren mănuși și șosete de neopren, regula este simplă, că costumul de neopren ar trebui să fie pe partea de sus a tot, adică, costum de neopren ar trebui să fie pe partea de sus a mănușilor, pentru că dacă acestea sunt peste costum de neopren în momentul în care vă scoateți mâna acolo apa cade sau trage mâna plină cu apă, la fel și cu șosetele.  Se spune că nu există curse dificile, ci o ținută proastă, așa cum spun alergătorii. La înot este la fel de posibil să înoți în apă zero. Principalul lucru este să alegi ținuta potrivită. Am vomitat în Arctic, a fost prima dată când am înotat așa ceva, am vomitat. Nu am mai fost niciodată pe distanțe lungi, doar 2 km, înotam dar apa era foarte rece și îmi era rău pentru că valurile se spărgeau, nu puteai să respiri, am încercat pe partea stângă și pe partea dreaptă, este foarte important să înveți să înoți cu 2 părți pentru că nu știi niciodată de unde vine valul. Trebuie să poți să respiri la dreapta și la stânga, dar uneori te lovesc valurile în față, nu poți face nimic și trebuie să înoți în apă.Așa că am mâncat, am mâncat această apă și la sfârșitul a 100-200 de metri, am simțit că totul iese afară, și aceasta este prima mea experiență, am fost atât de entuziasmată, este foarte ușor, gâlgâi și totul și înot mai departe.  Nu este la fel de înfricoșător ca atunci când te îmbeți și te îmbolnăvești, este doar o tortură, ieși în porții mici și înoți mai mult și este mai ușor. Așa că nu vă fie teamă dacă se întâmplă, iar în apa sărată se poate întâmpla.   Dar știu că am rău de mișcare mai mult pe vas decât atunci când ești lângă barcă, în apă, nu știu. Am navigat în Gibraltar și mi s-a făcut puțin rău, nu prea rău, poate că valurile nu sunt atât de mari. Există diferite pastile pe care să le ai la tine pentru orice eventualitate, eu nu am avut această problemă. Aș fi îngrijorat de meduze, ce vom face în Odessa. Se spune că vor fi o mulțime de meduze, pentru a mânca bine este foarte sever.  Sper să fac o frigăruie de meduze, niște bucățele să le fac ca să nu fie puternice, există o persoană care a fost special în Marea Neagră, el vă poate spune cum e cu meduzele, cât de mult înțeapă, ce mărime au. Bineînțeles că hibrizii au un avantaj în acest caz. Nu cred că cineva va veni la linia de sosire ca și cum ar fi înțepat și se va târî afară și o va unge cu creme, va fi doar inconfortabil, veți spune că este dezgustător și atât. Copiii sunt mai îngrijorați, nu sunt foarte prietenoși cu meduzele. Sper să li se facă milă de noi, nu prea multă, vom vedea.  V-am spus ceea ce am vrut să vă spun în două cuvinte, acum puneți întrebări și vă voi spune ceea ce poate am uitat.

-Ceas

-Corect, am avut un subiect despre ceasuri. În primul rând, nu uitați să vă încărcați ceasul. Știi că trebuie să ai un ceas cu track-uri, eu am nevoie de el pentru că îmi știu ritmul, știu când trebuie să accelerez și când pot încetini, am un plan pentru cursă, în cel mai rău caz pot înota 3:30, în cel mai bun caz pot încerca să înot din trei dacă totul merge bine.  Dacă nu reușești să ajungi în 4 ore, ești descalificat, așa că te orientezi, îți verifici distanța, timpul și ritmul. Mi-am setat ceasul să-mi arate două cifre – distanța și ritmul mediu, pentru că atunci când navighezi ai cifre prea mici și nu ai timp să înțelegi nimic, important este distanța și ritmul și vezi că ritmul tău a scăzut și începi să alergi, ai distanța de 200 de metri, mai ai o secundă, grozav. Apoi, vedeți, vă puteți relaxa și totul este minunat. Am spus, distanța și ritmul, vezi cât de mult ai înotat și în ce ritm. Nu este atât de important, nu îți afli ritmul cardiac în timpul cursei. Eu am un ritm cardiac diferit, am 160-162 undeva.

-Nu poate fi la înălțime în apă.

-Da, în apă este dificil să îți ridici ritmul cardiac, poți alerga până la maxim, în timp ce înotând este foarte greu să îți ridici ritmul cardiac, nu știu de ce. Nu știu de ce este așa. Nu știu, în Gibraltar, când am avut chestia asta ciudată, am încărcat ceasul și după 2 ore și jumătate, antrenamentul s-a oprit și gata. Poate că erau niște bruiaje GPS, nu știu, era o graniță.  Principalul lucru este că situația se întâmplă în Gibraltar, sesiunea de antrenament este întreruptă la mijloc din anumite motive. Am mai făcut o sesiune de antrenament și apoi le-am atașat împreună pentru a face o linie întreagă, așa că nu cred că vor fi probleme.  Ceasul este de fapt foarte util pentru a avea o idee aproximativă a locului în care mergeți.  Și apoi să vedem cum înoți, dacă ești un lagăr sau nu. Ei bine, de obicei ca un întârziat.  Faci zigzaguri frumoase și apoi tragi concluzii despre cum să nu înoți. Ceasul arată traiectoria pe măsură ce înoți, ceasurile nu sunt precise de fapt, pentru că eu am făcut experimente, mintea mea curioasă, am luat Volga și mă gândesc să fac un experiment. Nu înțeleg care este problema, poate fi atunci când vă întoarceți ceasul merge sub apă, Nu știu unde să-l cârlig pe o geamandură sau poate fi o opțiune.Am făcut un experiment pe Nistru, am înotat 2 km împotriva curentului, apoi pentru un experiment am mers doar pe mal, 1,2 km, adică cu telefonul și ceasul. 

-De asemenea, am înotat acum o săptămână împotriva curentului, ne-am dat seama că curentul nostru este de 2,5 km pe oră, putem deja să ne orientăm. Ne gândim anul viitor pentru a înota împotriva curentului, pentru a ridica o astfel de viteză de curent, că oamenii au fost în loc și de a face un coridor de cinci metri de pornire și de finisare de 100 de metri, pentru a conduce toate într-un coridor și Start și toate înotat.  Ultimul care ajunge la linia de sosire câștigă. Anul viitor Simail va fi pe Nistru, vom înota în aval, așa un Bosfor, avem unul moldovenesc, pentru că deja ne-am săturat de lacuri.   Pentru a nu înota în Transnistria, vom încerca să găsim cele mai frumoase priveliști și ar trebui să fie mai puțin noroi și unelte de pescuit, precum și un rezervor care să nu aibă niciun curent, astfel încât să puteți înota și să admirați priveliștea. Iar geamandurile vor fi probabil alocate, broasca știe, este foarte dificil de controlat, nu este lacul Komsomolskoye, unde poți vedea pe toată lumea deodată. Da, da, da, da, doar de multe ori, am navigat acum la x-waters, 2 eveniment, geamanduri da o chirie, aveți în pachetul de pornire și vă desfaceți la sosire, ca un cip și să ia o geamandură la o dată. Am trei – patru geamanduri diferite, există o mică colecție. L-am cumpărat pentru că am o idee de a înota în Marea Moartă, pentru a face o distanță lungă acolo. Este foarte periculos pentru mucoase, intră în ochi sau în gură – asta e. Concentrația de sare este maximă care se poate dizolva în apă – nu mai poți înota. Dacă vreți să înotați în crawl, masca vă poate ajuta, pentru că ascunde întreaga față aici și apa nu intră înăuntru. Ei bine, avem tot ce trebuie cu presa prezentă, aici este o astfel de mască poate înota, singura inconfortabil înot că umărul, așa că atunci când înotați, acolo veți ajunge pe umăr, și alții nu au găsit .Va trebui să se uite. În principiu, am terminat, puteți pune întrebări, puteți pleca. Da, dacă te grăbești. Cine merge deloc? Cine va sta unde, încă nu ne-am hotărât asupra unui apartament? Vineri mergem la o petrecere cu paste pe plajă. Da, am luat un hotel numit „Black Sea”, la 1,5 km de start. Eu mă duc vineri, la ora 12 plec, putem merge împreună, dacă merge cineva cu mașina. Apropo, se spune că trenul este o variantă bună. Pachetele de plecare se dau până la ce, până la 8?  Ei bine, aici este necesar să pleci de undeva la ora 12, pentru a avea timp să vii, să iei starterul, să mănânci paste, să bei un pahar de vin și să dormi bine. Somnul este foarte important înainte de cursă, somnul este foarte important, am observat că nici măcar ca nutriție, dacă nu dormi, toate forțele nu le ai, ești leneș, iar dacă mergi la 10, și te trezești la 7 sau 8, deci dormi 9-10 ore, atunci în general. Aveți multă energie. Așa că încercați să dormiți bine. Un pahar de vin nu a făcut rău nimănui înainte de start, mâncați și beți. 

A-i nevoie de un fel de confirmare că ești capabil să înoți 5-10. 

-Am spus deja acest lucru.  Există o baie pentru copii duminică, cineva care ia copii cu ei?  Îmi iau cei 2, să vedem dacă reușesc, 500 m. Am fost zilele trecute la lacul Komsomolskoye, am înotat vineri sau sâmbătă și au trecut standardele. Au înotat 500 m. Așa că duminică vor înota, iar noi vom merge acasă după-amiaza.  Atunci, toată lumea să se relaxeze, să fumeze, să bea, să ia o gustare și să vă mulțumim foarte mult că ați venit. A fost foarte interesant. 

Proiecte mentionate:
Sea Mile
Lumea rusă.Interviu

Lumea rusă.Interviu

Cum să organizez un maraton, de ce primăria m-a trimis în Muncești, de ce trebuie să duc scaunele cu rotile până la start, este adevărat că Moartea e distracție și cum s-a născut Dji?

O poveste despre 20 de galbeni

O poveste despre 20 de galbeni

Cum să-ți găsești regina, ce mănâncă regii începători, pentru ce se ia bătaie în principatul din Florești, ce se întâmplă uneori sub masă și de ce nu trebuie de întors toate datoriile?