Ștafeta fără vize. Cum a fost

Ce cantitate de banane se consumă pe un km? De cît timp este nevoie pentru a trece vama fără vize, cîte calorii se ard într-o alergare de 80 de km?

Pe 28 aprilie 2014 Uniunea Europeană planifică să anuleze oficial regimul de vize pentru Moldova.
Excelent!

Atunci, clubul de alergători Sporter Run a decis să prindă doi iepuri în același timp: să alerge un maraton-ştafetă cu lungimea de 80 km şi să devină primii cetăţeni ai Moldovei, care vor traversa frontiera în baza paşapoartelor biometrice.

Zis şi făcut! Ne aştepta maratonul-ştafetă (80 km) „Chişinău-Leuşeni”.
Eram şapte la număr: Dmitrii Voloşin, Liviu Croitoru, Andrei Hohlov, Andrei Matcovschi, Vadim Jeleascov, Denis Chiriliuc şi Alexandru Mînza.

Am luat startul pe 27 aprilie, la ora 13:00, din piaţa principală a Chişinăului. Am alergat pe rând – câte 2 persoane la fiecare 10 km. Cei mai rezistenţi au alergat câte 20 km la o singură dată. Ultimii 10 km înaintea frontierei i-am parcurs în cursul nopţii cu toţii împreună.

Întregul maraton a fost difuzat în direct pe Play.md, pentru a demonstra că omului totul îi stă în puteri, chiar dacă este vorba de un maraton de 80 km în compania unor tineri la fel de nebunatici ca şi tine!

Volumurile de alergare în ștafetă:

Croitoru Liviu – 40 km
Voloșin Dmitrii – 37 km
Matcovskii Andrei – 30 km
Hohlov Andrei – 30 km
Jeleazcov Vadim – 20 km
Chiriliuc Denis – 15 km

La Vama Leuşeni am ajuns aproape de miezului nopţii. Exact la 00:01 le-am prezentat actele vameşilor şi… am fost lăsaţi  să trecem frontiera! Aceasta înseamnă că niciun fel de reţineri –  la 28 aprilie,  ora 00:00, legea a intrat în vigoare.

Am făcut-o şi pe asta! Am alergat maratonul pe distanţa de 80 km şi primii am ajuns la hotar cu paşapoarte biometrice!  Dar cu revenire.

Uraa!! Umpleţi cupele cu şampanie

Facem totalurile. În timpul maratonului am cheltuit:

1. 5 kg de banane
2. 20 litri de apă – fiecare participant la maraton a folosit intern sau extern circa 2 litri (este foarte benefic să te stropeşti în timpul maratonului)
3. circa 23 000 kcal (!!) sumar, raportat la tot grupul, în timpul întregului maraton, aceasta constituie aproximativ – 2,5 kg din masa corpului
4. Şi niciun bănuţ sau o secundă pentru obţinerea vizei.

PS: clubul de alergări Sporter Run desfăşoară curse pe distanţe lungi în fiecare week-end. Aşadar, alăturaţi-vă!

3 valuri în Dahab

3 valuri în Dahab

Unde se află Blue Hole, ce gânduri apar la o adâncime de 35 de metri, pentru ce un freediver are nevoie de șampon, cum să rogi Zeului Mucilor și cum să supraviețuiești iridația durerii?

Semimaraton pe Everestul moldovenesc

Semimaraton pe Everestul moldovenesc

Despre ce bîrfesc sportivii? Ce trebuie să iai în mîini și unde să te duci dacă ai puteri în plus? După al cîtă-lea kilometru dispar zîmbetele și cum se sărbătorește propria victorie?