Fălci

Cu ce se asociază o dorsală neagră, cu ce se luptă împotriva focului, cu ce poți tăia un cablu și prin ce se deosebește rechinul de câine?

Te temi de înălțime? Ori poate ți-i frică să zbori cu avionul sau să ții un discurs în public? Ori poate te temi de păianjeni sau șerpi? Fobiile sunt o chestiune personală, dar vreau să vă vorbesc despre fobia mea – când înot în apă deschisă, prin minte îmi trece gândul că, din abisul albastru, acuș va ieși un peștălău de cinci … nu, de zece metri, își va deschide fălcile monstruoase și se va arunca asupra mea. Brrr…

Când vezi o dorsală neagră, plutind prin ocean chiar alături de tine, gaura fundului ți se încordează atât de tare, încât poți tăia un cablu din oțel.
Așadar, dragilor, vom vorbi despre Rechini.

S-a dovedit că nu sunt singurul înotător cu această problemă. Ca s-o spun mai civilizat, fiecare al doilea se confruntă cu un asemenea scenariu. Iar mulți evită să practice înotul anume din frica de rechini. Am avut parte de o experiență foarte neplăcută în insulele Filipine,  când luntrașul care mă însoțea mi-a spus că sunt înconjurat de rechini.

Până aici! Spunem “Nu!” fricii primordiale — mi-am zis eu. Dacă tot îmi doresc să înot prin mări și oceane,  trebuie să-mi înving frica de aceste făpturi drăgălașe.
Atunci mi-am amintit de proverbul “Luptă împotriva focului cu foc” și am mers direct la rechini. În Africa de Sud.

La început am fost un pic speriat, dar peste vreo cincisprezece minute am înțeles că rechinii nu se deosebesc prea tare de maidanezii noștri de la periferie. Totul depinde de felul în care te comporți. Cu un comportament neadecvat și cu frică vădită vei avea parte doar de neplăceri. Iar un comportament calm și încrezător te va ajuta să eviți orice conflict.

Nu pot să spun că sunt indiferent față de dorsalele negre, dar am o atitudine mai calmă ca înainte. Mai ales dacă le văd la televizor, dar nu alături în apă ????

Balaton. Cum să treci prin înot cea mai mare băltoacă?

Balaton. Cum să treci prin înot cea mai mare băltoacă?

Unde se află cea mai mare băltoacă în Europa? Pentru ce să atingi înotătorii între picioare? De ce se bat iepurii? Ce trebuie să facă un sportiv numismat și încotro înoată 10 000 de capete?

FOSFOR sau ”De ce uneori merită să iei decizii cu inima.”

FOSFOR sau ”De ce uneori merită să iei decizii cu inima.”

Be in Love. Be in Fosfor.