Cyborgul moldovean

Cum să-ți implantezi un cip, de ce să citești prospectele, cine sunt cyborgii, de ce să porți cheile și cardurile cu tine și cum să șochezi casierițele?

Un cyborg (prescurtare de la „organism cibernetic”) este un organism biologic care conține componente mecanice sau electronice, un hibrid mașină-om (în science fiction, ficțiune speculativă etc.).

Înspăimântător, nu-i așa? Dar eu m-am gândit că nu ar fi un lucru atât de rău să devii un cyborg. Dacă ai un cip în mână care deschide ușile, nu mai trebuie să porți cheile cu tine. Iar dacă poți plăti cu el, atunci ai scăpat și de o grămadă de carduri! Tot ce-i al meu port cu mine. E comod.

Deci, s-a hotărât, mă fac cyborg! Mă documentez, găsesc un producător de „încredere” de cipuri RFID https://dangerousthings.com/, comand un dispozitiv micuț, de mărimea unui bob de orez, și găsesc un „chirurg” dispus să-mi implanteze fierul în trupul meu.

Și a fost destul de amuzant:

Acum, când deschid ușile ca prin magie cu mâna mea, fac o impresie puternică asupra martorilor întâmplători, iar întrebările de genul „Mi-am luat cheile cu mine?” încetează să mai aibă sens.

Următorul pas este să mă gândesc cum aș putea plăti cu o atingere de deget pe terminal, să spun cu voce joasă: “I’ll be back” și să plec spre apus cu mersul unui robot, în timp ce casierița privește la scena asta cu gura căscată.

La limită: maratoane, afaceri IT, scara bunătății. Natalia Morari

La limită: maratoane, afaceri IT, scara bunătății. Natalia Morari

Câți bani are Voloshin, cât plătesc pentru Point, de ce se scaldă în beton, ce a cerut primăria pentru 700.000 și ar trebui să fie închiși toți funcționarii corupți?

Ușa

Ușa

Cum se scriu poveștile, de ce ușile nu zâmbesc, este posibil să găsești inspirația într-o cameră întunecată și oare pot rețelele neuronale să înlocuiască pictorii?