Să fii pisălog e o fericire sau un nenoroc?

Oare e bine să fii perfecționist? Cum să reduci înclinarea unei nave? Cum plutește un rahat? Se merită sau nu efortul și de ce să bagi cuie într-un player subacvatic?

Iată că micuțul nostru player subacvatic pentru înotători, Sonr Music, este aproape gata. Răsună muzica, înotătorii sunt entuziasmați, iar pre-vânzările sunt în creștere!

NotăSonr Music este un player acvatic care transmite sunetul prin intermediul conducției osoase direct în urechea medie. Prin urmare, îl poți așeza oriunde sub căciula de înot. E comod, nu te apasă pe tâmple ca toate celelalte căști și, cel mai important, NU se scufundă!

Dar există un DAR. Fondatorul este un pisălog. Se mai întâmplă. El oprește producția, vânzările, iar inginerii primesc sarcina super-importantă de a nu vinde dispozitivul până când acesta…

— Nu va începe să plutească orizontal!

Serios? Dima, haide, cui îi pasă cum plutește? N-are nimeni nicio treabă! Deja nu ne încadrăm în termen!!!

Dar fondatorul nu se lasă convins.

— Nu putem permite ca extraordinarul nostru player să plutească ca un rahat fără echilibru.

Offff. Ok. Să ne apucăm de treabă. Am umplut un lighean cu apă, am despachetat câteva playere și am început să lămurim lucrurile.

Așa, bateria îl trage într-o parte. Haideți să băgăm niște cuie mici de partea cealaltă și să ajungem la echilibru.

Căpitane, înclinarea a fost redusă! Navigăm orizontal! Măsuram greutatea și căutăm o alternativă pentru cuie. Încercăm diferite materiale. Wolframul este ideal datorită densității sale, dar este scump și fragil. Optăm pentru oțel inoxidabil – este dens, ieftin, bun și mult în chilă.

Alegem lungimea tijei și măsurăm înclinarea cu mare precizie.

Fixăm tija cu clei și o testăm – sigilăm carcasa și începem să o scuturăm, să o scăpăm pe jos, să o scufundăm. O deschidem și ne dăm seama că s-a desprins.

Asta înseamnă că avem nevoie de o fixare specială, așa că începem modelarea 3D.

Determinăm locul perfect pentru fixare.

Imprimăm prototipul și îl sudăm în carcasă.

Asamblăm carcasa și o transmitem către testele finale – vibrații și cădere pe gresie. Rezistă! O înfășurăm apoi într-un prezervativ și o trimitem la testare cu apă.

Bingo! Acum chiar și o bucată de hârtie stă pe suprafața apei mai strâmb decât Sonr. Echipă, felicitări –dispozitivul este gata pentru producție!

Și acum se pune întrebarea – a meritat să stopezi munca echipei timp de două săptămâni și să cheltuiești mii de dolari pentru o mică înclinare de câteva grade?

Pentru mine, răspunsul este evident.

Proiecte mentionate:
Sonr
​​Album de familie cu familia Voloșin

​​Album de familie cu familia Voloșin

Cum aproape am fugit de viitoarea mea soție, de ce trebuie să te reîntâlnești cu copilul tău la 15 ani și care este rețeta pentru cel mai bun bal de absolvire - secretele fericirii familiei Voloshin într-un singur program.

Cursa murdară sau insuportabila lejeritate a ființei

Cursa murdară sau insuportabila lejeritate a ființei

Cum să treci cursa de noroi sub formă de club, de ce nu trebuie să duci cu tine lucrurile vechi prin viață, unde să arunci gunoiul vieții și cum să închei o cursă?