Misterele omenirii. Ren tv

Cum să alergi pentru 80 de mii de dolari, de ce participanții la maratonul Barkley nu pot ajunge la linia de sosire și ce este alergarea verticală?

-Emiratele Arabe Unite au organizat cea mai lungă cursă de maraton din istorie. 270 km în cinci zile. La cursă au participat alergători din 36 de țări. Traseul a trecut prin rezervația Al Marmum din Dubai. Parcul acoperă aproape 10% din suprafața totală a emiratelor. Fondul de premiere al ultramaratonului este de 80.000 de dolari americani. FONDUL DE PREMIERE PENTRU ULTRAMARATON ESTE DE 80.000 DE DOLARI AMERICANI.

Însă, potrivit experților, este departe de a fi cea mai dificilă cursă din istorie. Cu ce provocări se confruntă atleții deasupra Cercului Polar, în deșertul lipsit de viață și în Amazonia impenetrabilă. De ce se avântă oamenii în această cursă? Și de ce nu reușesc alergătorii de la Barkley Marathon să ajungă la linia de sosire?

– Orice cursă de peste 42 km se numește ultramaraton. În total, există în jur de 15 astfel de evenimente în întreaga lume în fiecare an. Organizatorii fac mai mult decât să le ofere alergătorilor profesioniști și de agrement o oportunitate de a-și testa condiția fizică. Participanții își pun la încercare rezistența și, uneori, sănătatea și chiar viața lor.

-Un ultramaraton este, de obicei, doar despre distanță. De aici, este vorba de inventarea unor locuri și locuri specifice. Alergare verticală. Temperaturi extrem de scăzute, extrem de ridicate. Omul însuși ar trebui să fie cel puțin cumva pregătit pentru acest moment.

-Dmitri Voloșin este unul dintre cei mai renumiți alergători de ultramaraton din lume. Parcursul său are un record de doar șase ani. Dar în acest timp a participat la aproape toate cursele cele mai extreme.

-Am alergat o mulțime de maratoane în întreaga lume. Mai mult de 20 de maratoane clasice. Au fost ultramaratoane Comrads în Africa de Sud. A fost Marathon des Sables în Sahara, unde am alergat 230 km prin deșert cu un rucsac în spate, cu propria mea mâncare. Cu saci de dormit. Am alergat peste lacul Baikal, am alergat la Polul Nord.

-Maratonul de la Polul Nord are loc de 12 ani. Sportivii trebuie să alerge 42 km. Voloșin a participat pentru prima dată la această cursă. Organizatorii au construit un traseu chiar pe o banchiză de gheață în derivă. Dmitri a reușit să termine pe locul al doilea.

– Doi, unu, start!

-Și anul trecut atletul a mers la un maraton într-una dintre cele mai reci așezări de pe planetă – așezarea Oymyakon. Dmitry a alergat 50 km în frig de 60 de grade.

-Am avut încălzitoare chimice la picioare. Dar și acestea au încetat să mai funcționeze până la sfârșitul traseului. Degetele mele au început să înghețe. Iar la mâini, când mi-am dat jos mănușile, aveam îngheț în interiorul mănușilor.

-Voloshin a spus că cel mai important lucru despre alergarea pe vreme rece este să previi degerăturile, pierderea cunoștinței din cauza lipsei de oxigen și epuizarea. Voloșin a beneficiat de un echipament adecvat și de experiența în scufundări. Cu toate acestea, el însuși a găsit maratonul mai puțin provocator.

– Una dintre cele mai bune curse ale mele a fost în Suedia. Așa-numitul Campionat Mondial de Swimrun. 85 km. Dintre aceștia, 10 kilometri sunt înot și 75 de alergare. Trec prin 26 de insule din Marea Nordului, la 12 grade de temperatură a apei. Și alergi în pantaloni scurți de neopren și un maiou.

-Adevărul este că alergarea în frig îi este mult mai familiară lui Voloșin decât în căldură. În aceste fotografii de acum doi ani, Dmitri este participant la una dintre cele mai faimoase curse pe nisip din Maroc. Este vorba de un super maraton de 250 de kilometri, care durează șase zile.

-Lăsându-și ceasul pe nisip – acesta arăta 60 de grade la soare. Dar… Și este foarte greu să te ascunzi de o asemenea căldură.

– Potrivit atletului, cel mai interesant maraton este cel în care participanții repetă celebra evadare din fosta închisoare Alcatraz. Mai întâi, ei înoată 2,5 km în apă înghețată. A doua etapă a traseului este o cursă cu bicicleta. A treia este o alergare. Acest triatlon legendar din San Francisco atrage, de obicei, peste 2000 de sportivi din întreaga lume.

Dar există un maraton în lume pentru care este pur și simplu imposibil de pregătit. Este celebrul Barkley. Acesta are loc în fiecare an în Ziua Nebunilor în Tennessee. Traseul are o lungime de aproape 200 km și constă în 5 ture. „Barkley” este faimos pentru traseul său cel mai imprevizibil, cu urcări, coborâri, tufișuri spinoase și copaci căzuți. Iar o parte din traseu trece printr-o închisoare abandonată.

– Tot ceea ce nu este considerat de primă necesitate va trebui aruncat. Am pregătit totul aici. Și am luat o lanternă cu mine. Voi alerga pe întuneric cu ea. Va trebui să alergi foarte repede.

-Lanterna este necesară pentru ca și pe întuneric să găsească cărțile ascunse și să smulgă din fiecare pagină, care corespunde numărului participantului. Este nevoie de 60 de ore pentru a parcurge întreaga distanță. Anul trecut, nimeni nu a reușit să ajungă la linia de sosire.

– Unul dintre cele mai incredibile feluri de mâncare pe care liderul chinez Mao Zedong le-a servit prietenilor săi din Comitetul Central al PCUS a fost un boa constrictor pe care l-a obținut de la bucătarul său personal băgându-și piciorul într-o gaură. Cu acest boa constrictor pe picior a făcut drumul din vizuină până în bucătărie, unde a fiert șarpele pentru distinșii oaspeți.

Povestea noastră este plină de cele mai incredibile și șocante fapte. Vă vorbește Oleg Shishkin. Și ați urmărit emisiunea Misterele omenirii.

Sonr. Prototipul final

Sonr. Prototipul final

Unde se plasează antena, ce magie se ascunde într-un viraj la 90 de grade, Cum să transformi un "pește" în ceva care va schimba înotul pentru totdeauna și ce ar putea fi Mona Lisa pentru un inginer.

Sonr
Camioanele de gunoi

Camioanele de gunoi

Cum e să petreci o zi pe camionul de gunoi și să scoți din oraș 30 de tone de deșeuri, de ce băieții lucrează aproape șapte zile pe săptămână fără să se plângă de viață, merită oare prețuită munca la birou și cine a dat la gunoi niște hering împuțit???