Moartea în stil moldovenesc

Cum să concepi un personaj negativ? Oare poți învinge moartea? Cum să-i încredințezi unei fete să ucidă oameni? Cum să creezi un răufăcător pentru un reumatic?

Orice Erou trebuie să aibă un adversar pe măsură. Un fel de răufăcător care îi creează dificultăți Eroului. Ca de exemplu: Dr. Evil, Sauron, profesorul Moriarty pentru Sherlock Holmes, administratorul casei pentru Semion Semion Semionovici Gorbuncov, Vremea proastă pentru un reumatic.

Și pentru că nu ne-am mulțumit cu jumătăți de măsură, am conceput cel mai sinistru adversar pentru Gojo al nostru – Moartea însăși. Un adversar pe care nu-l poți învinge, dar poți obține totuși o victorie temporară asupra lui.

După cum știți, desenul nostru animat este unul pozitiv, iată de ce Moartea noastră nu este o bătrână sinistră și înfricoșătoare care cosește multă lume fără niciun motiv întemeiat. Personajul nostru este Moartea care s-a săturat să ucidă monoton, care s-a plictisit doar să apară pur și simplu cu coasă în mână. Ne-am gândit să adăugăm un element de creativitate în acest proces sumbru. Și da, Răufăcătorul nostru este de gen masculin, pentru că nu am îndrăznit să încredințăm această misiune unei fete 🙂

Astfel, Moartea abordează misiunea sa în mod creativ. De exemplu, pentru a ucide o vrabie, face un spectacol de golf: ia craniul unui popândău și îl lovește cu coasa ca să nimerească în pasăre. Iar în filmul nostru, acest personaj va fi… e secret! Și ce va face Moartea în filmul nostru, nu vă putem dezvălui.

A început căutarea. Cum arată Moartea, ce poartă, ce caracter și obiceiuri are. Am omorât (la figurat) kilograme de hârtie și tone de radiere înainte ca imaginea noastră să prindă contur.

După ore întregi de ceartă și de aruncat hârtii mototolite la gunoi, am ajuns la chipul Morții noastre – o figură înaltă și gârbovă, purtând o haină întunecată cusută neglijent din bucăți de stofă, o glugă cu ochi sclipitori și o coasă răsucită.

Am lucrat la detalii

Și am început să colorăm personajul, făcându-l mai dinamic:

Vă putem arăta personajul pe care l-am realizat. Iată ce fel de Moarte neobișnuită a întâlnit Gojo în calea sa:

Proiecte mentionate:
Gojo & Dji
Animația. Primul pas

Animația. Primul pas

Cum se animă un personaj, câte oase are un țigan, care sunt principalele principii ale animației clasice și de ce ai nevoie ca să faci primul pas?

Să fie culoare!

Să fie culoare!

Cum să vizualizezi un personaj tridimensional, din ce sunt făcuți pantofii 3D, câte straturi are frumusețea și cine este acel chipeș care se plimbă cu pipa-n dinți?