Start de Triumph pentru triatlonul în aer liber!

Triathlon Triumph este campionatul național de triatlon în aer liber.

De ce am așteptat să vină anul 2017?

Până în 2017, am organizat deja mai multe competiții pentru sportivi amatori și profesioniști. Dar toate au fost concentrate în jurul unei singure discipline: înot, ciclism sau maraton. Într-un cuvânt, lumea a cerut ca toate disciplinile să fie combinate într-o singură competiție, triatlonul.

La acel moment eram deja echipați tehnic pentru a desfășurat un triatlon. În plus, aveam o listă aproximativă de triatloniști, deoarece Sporter Club lucra în plină forță și antrena amatori, care ulterior au participat la evenimentele noastre. Singurul lucru care a rămas de făcut era alegerea locului în care să se desfășoare toate cele trei etape – înot, ciclism și alergare.

În plus, în Moldova a avut loc deja o competiție de triatlon, doar că în sală, nu am avut niciuna în aer liber. Iar lumea chiar a vrut. Haideți atunci să o facem!

Singura locație care părea potrivită pentru concurs era lacul Valea Morilor. Accesibilitate bună, apă adecvată și o zonă de alergare. Traseul pentru biciclete a fost un pic mai complicat. La Chișinău e cam greu să te descurci cu distanțele lungi.

Pregătiri

De fapt, știam cum să organizăm un triatlon în aer liber – aveam suficientă experiență în evenimente individuale. În plus, cei mai mulți dintre organizatori participaseră deja la triatlonuri în străinătate. Au avut de unde învăța 🙂

Cel mai dificil lucru, la care a trebuit să ne gândim foarte bine, au fost zonele de tranzit. Am organizat competiții de alergare, înot și ciclism, dar cu zone de tranzit nu am mai avut de-a face pană atunci (zona în care sunt păstrate toate hainele și bicicletele participanților).

În plus, a fost nevoie să-i învățăm pe participanți să nu piardă timpul în zonele de tranzit (lifehacks) și să nu câștige timp de penalizare acolo. Pe scurt, am realizat o mulțime de videoclipuri cu instrucțiuni utile.

De asemenea, am cumpărat un covor roșu pentru intrarea în zona de tranzit. A ieșit frumos. 🙂

S-a preconizat participarea pe una dintre cele 2 distanțe: „olympic” (1,5 km în apă, 40 km cu bicicleta și 10 km de alergare) și „super sprint” (400 m în apă, 10 km cu bicicleta și 2,5 km în jurul lacului Valea Morilor). De asemenea, am făcut posibilă participarea individuală și în ștafetă, adică în echipă.

Ne-am temut că oamenilor le va fi frică să înoate în lacul Valea Morilor. Deși plaja este deschisă acolo, oamenii nu prea înotau. Iar acum urma să fie concursul. În plus, nu se permitea participarea în costume umede pentru că apa era suficient de caldă. Pe scurt, aveam suspiciuni că, din cauza etapei de înot, unii concurenți ar putea renunța.

Cu o zi înainte de eveniment, am organizat o întâlnire cu participanții, am ținut încă o ședință de informare detaliată cu răspunsuri la întrebări, le-am arătat zona de tranzit și unii oameni și-au lăsat echipamentul. În acest moment ne-am urat unii altora baftă și ne-am despărțit.

Desfășurare

Prima ediție a Triatlonului în aer liber am organizat-o pe 25 iunie 2017. În acea zi am avut vreme foarte bună.

Toate temerile noastre nu au fost justificate – toți cei 150 de participanți au luat startul. Lacul Valea Morilor sa dovedit a fi un loc excelent pentru astfel de competiții — nimeni nu s-a îmbolnăvit, n-a murit, nu s-a calicit 🙂

 Participanții au venit cu familiile lor și, în timp ce unii dintre ei participau, restul îi susțineau sau se bronzau pe plajă.

Chiar nu am ce spune la capitolul probleme, neînţelegeri sau eșecuri evidente în timpul pregătirilor pentru că ele au lipsit. Bravo 🙂

 Judecând după recenziile de pe net și cele spuse în persoană, totul a mers foarte bine.

Apropo, echipa mea „Cei trei mușchetari” a obținut bronzul în clasamentul general – un onorabil loc trei! 🙂

Video:

Triathlon Triumph 2018

Pe 17 iunie 2018, am desfășurat cea de-a doua ediție a Campionatului de triatlon Triathlon Triumph 2018. Aceeași locație, aceleași distanțe, dar cu un număr mai mare de participanți – 250 de persoane.

În cadrul Campionatului Triathlon Triumph 2018, am organizat și o competiție de triatlon în aer liber pentru copii, care a fost prima de acest gen în Moldova.

Video:

La campionatul Triathlon Triumph 2018 au participat nu doar sportivi din Moldova, ci și oaspeți din Ucraina, România și SUA. Astfel, evenimentul nostru sportiv a căpătat o dimensiune internațională.

Munca coordonată a organizatorilor și a voluntarilor a făcut posibilă desfășurarea campionatului la un nivel înalt, iar sprijinul din partea prietenilor, personalului și participanților la eveniment i-a motivat perfect pe sportivi.

Sperăm că, datorită desfășurării campionatelor de triatlon în Moldova, vor exista sportivi care să poată reprezenta țara noastră cu cinste la competițiile internaționale de peste hotare.

http://triumph.md/

Proiecte mentionate:
Triathlon Triumph Sporter
Monte Cristo. Evadare înot din Castelul If

Monte Cristo. Evadare înot din Castelul If

Cu ce netezesc plaja francezii, de ce am mâncat bătaie în copilărie, să mă bucur sau ba de vaselină, cât costă un salon VIP la pușcărie, cum nutella îți liniștește conștiința și ce înseamnă a înota ca un purice?

Om faces.Interviu

Om faces.Interviu

Se poate crește sportul în Moldova, care este secretul celei mai puternice motivații și când va muri Voloshin?