Cum a fost creat „Death Sails. Piratul, moartea și pescuitul.

Cum se fac personajele de desene animate, ce e mai strălucit la un pirat: aurul sau mintea, în ce zi a săptămânii se naște Moartea, de ce guvizii sunt așa uimiți și cum arată un donator de testosteron?

Ei bine, dacă credeți că am putut răsufla ușurați și ieși undeva la o limonadă după ce am terminat primul desen animat, greșiți ???? De ce? Pentru că exact în acel moment a intrat regizorul pe ușă și ne-a spus că acum nu e timpul pentru distracție, ci pentru începutul lucrului la pre-producția celui de-al doilea desen animat.

Pre-producția, așa cum am mai spus anterior, începe de la idee. Dar în acel moment, nu aveam nimic, nici măcar o idee.

Ideea

Pentru a începe procesul de lucru, trebuia să inventăm un astfel de anturaj, care să sugereze clar: „Moartea trebuie să fie undeva pe aici”. În plus, ne doream ca locul pe care-l vom găsi pentru Dji să fie potrivit pentru a putea lucra cu un spațiu atât de „închis” precum oceanul. În primul rând, pentru că totul trebuie să se limiteze doar la ceea ce există în jur, dar în jur nu există nimic:) Iar în al doilea rând, aceasta a fost o provocare pentru noi, deoarece trebuia să animăm un volum mai mare de apă, pe care să o facem să arate super-realist. A fost dificil. Dar noi iubim provocările!

Ei bine, Oceanule, să trecem la treabă!

Întrucât puțini dintre membrii echipei noastre au studii de pirat, a trebuit să ne inspirăm din surse străine: filme, cărți, romane, video-uri despre pirați, ba chiar am vorbit la telefon și cu cineva din Somalia. Ne-am pregătit de-a binelea.

Deci, iată ce istorie ne-a ieșit: Undeva în mijlocul oceanului. Nu cu mult timp în urmă, a avut loc un naufragiu. Printre epave, cutii, mere, sticle goale de rom (ce altceva mai putea fi?!) și o cușcă de papagal (care a zburat să-l găsească pe căpitan), plutește o mică bucată de lemn (visul lui Loza). Pe pluta aceasta se află un pirat care moare de sete (trebuie să existe cel puțin un supraviețuitor, cu ajutorul căruia să vă putem istorisi mai departe această poveste) și o ladă cu aur, care este absolut inutilă pentru el în acest moment.

Personajele

1. Dji

Dji este un personaj cu carismă și trăsături specifice. E foarte curios, naiv și stângaci. Dar nu avem ce-i face! Așa e din născare (probabil s-a născut în ziua de luni). Cu alte cuvinte, Dji este opusul total al morții bătrâne și mohorâte cu coasa în spate.

Dar totul ar fi bine, dacă nu ar exista un „dar”. Toate trăsăturile lui Dji îl împiedică să-și facă treaba – să fure sufletele celor morți. Mai pe scurt, Dji este un ratat și un dublu-necaz. Cu oricine se poate întâmpla. Păcat de el, desigur, dar nimeni nu-i poartă vina…

Apropo, Dji nu a suferit aproape nicio modificare. L-am descris și  în articolul precedent.

Piratul

Dacă în cazul lui Dji totul e clar și știm că el este un personaj gata, care nu îmbătrânește niciodată, atunci, în cazul piratului a trebuit să creăm un personaj de la zero. Nimeni (din echipa noastră) nu a întâlnit vreodată un adevărat pirat și n-a avut niciun rost să-l facem pe al nostru asemănător cu unul din personajele celebre (precum Jack Sparrow). Ne-am întors din nou la literatură, dar pirații pe care i-am găsit în cărți purtau pălării, camizole și uneori peruci. Iar noi nu aveam nevoie de unul ca aceștia. Așa că am început să schițăm personajul, folosind imaginația designerului nostru de producție.

În ceea ce privește corpul, am găsit destul de rapid opțiunea care s-a potrivit cu imaginația întregii echipe. Piratul trebuia să aibă un tors voluminos, brațe puternice, și, dintr-un oarecare motiv, picioare foarte slabe. Însă ne-a plăcut de el așa cum ne-a ieșit. Părea un „donator de testosteron”. I-am desenat chiar și un tatuaj pe braț, ca să pară mai amuzant.

Deci, cum ar trebui să arate fața unui pirat? Ei bine, dacă este vorba despre un pirat care a supraviețuit naufragiul, acesta trebuie să aibă un aspect dur și neînfricat. Mai pe scurt, nimic nu-l sperie, îngrozește sau cucerește.

Până am găsit opțiunea perfectă, a trebuit să schițăm 10-12 versiuni. Era greu să alegem varianta perfectă, pentru că ba semăna cu un maniac, ba cu un anemic. Drept urmare, am conceput un căpitan roșcat (dragi roșcați, fără supărări!) Unul foarte drăgălaș!

Cea mai mare parte a desenului animat, piratul nostru stă întins pe plută și păzește aurul. Corpul lui nu se mișcă, însă chipul exprimă multe mimici, cum ar fi: frica, uimirea, furia și bucuria. Sam, piratul, nu a exprimat atâtea emoții în toată viața sa, așa cum l-a făcut designerul de producție să exprime.

După aprobarea feței, am rafinat un pic barba și nasul coroiat.

Iată și nasul coroiat:

De obicei, designerul de producție îi „povestește” fiecărui personaj câteva întâmplări personale: în primul rând, câteva glume, apoi trece la informațiile despre salariu, la politică și la povestea vieții sale. În acest fel, personajul își schimbă expresiile faciale, iar artistul poate să deseneze rapid spectrul emoțiilor acestuia ????

 Iată așa arată procesul de prelucrare a sentimentelor piratului:

Deci, faceți cunoștință cu Sam.

Sam, la fel ca toți pirații, iubește să bea. Cu toate acestea, noi l-am dotat cu o sănătate de fier și un trunchi musculos. Sam este extrem de lacom. A supraviețuit naufragiul și, în loc să salveze sticlele cu apă, a salvat lada cu aur. Da, poate că piratul nu este atât de strălucit la minte, dar cu siguranță are foarte multă voință! Ca și bani!

Spre final, Sam va demonstra un truc de pirat, dar vom vorbi mai târziu despre asta.

Peștele gigantic

Unul dintre cele mai importante personaje ale desenului animat este peștele gigantic. Noi am decis că acesta trebuie să fie un pește demersal. Adevăratul prototip a fost perioflamul. De fapt, perioflamii sunt șocați să audă vestea aceasta:

Pentru a realiza cum trebuie să arate un pește demersal, trebuie să gândești ca un pește demersal ???? Pe scurt, totul pare ca un scenariu banal de detectiv.

În urma căutărilor, am găsit 25 de opțiuni, dintre care, până la urmă, am ales una. L-am mărit un pic și ne-a ieșit un pește asemănător cu o balenă și un pește de piatră.

Peștele nostru, numit Pește (un nume popular în lumea peștilor), este foarte leneș și mereu așteaptă în tăcere momentul perfect pentru a-și prinde prada. Momește victima cu o înotătoare, prefăcându-se un pește mai mic. Peștele care reprezintă un amestec dintre o balenă și un pește de piatră arată ca o combinație dintre toate aceste 25 opțiuni.

Opțiunile nr. 2 și nr. 10 au trecut castingul cu succes. Apropo, designerul de producție s-ar bucura foarte mult dacă ați arunca o privire mai atentă asupra opțiunii nr. 14, deoarece, în opinia sa, seamănă foarte mult cu piratul Sam. Și inițial acest pește mic „purta” o barbă roșcată.

După aprobare, am început să căutăm culoarea potrivită și, în sfârșit, am găsit-o:

Iată varianta finală a Peștelui în 3D:

Peștele mic

Noi am avut încă un personaj – peștele mic – care, din păcate, nu a fost inclus în desenul animat. Prototipul acestuia a fost carasul telescop cu ochi mari. Da, aceasta e o specie de pește, nu vorbim de un dispozitiv.

Și iată că Peștișorul ne-a ieșit drăguț, amuzant și nebunatic. Nu era perfect, desigur, deoarece emisfera stângă a acestuia nu coordonează cu cea dreaptă. Din acest motiv, ochii săi se pot mișca în diferite părți, ca și ochii cameleonului.

Peștele acesta nu a fost inclus în desenul animat pentru că, pe parcurs, pur și simplu nu a mai avut loc în istorie, și am decis să scăpăm de el, pregătindu-l într-o supă și servindu-l cu o bere.

Dar versiunea oficială era diferită: Peștele mic nu a fost inclus în animație, deoarece avea prea multe condiții și credea că salariul este prea mic pentru asta ????

 Deși, la început, a acceptat toate aceste condiții.

Steaua de mare și  meduza

Dacă stelele de mare și meduzele „zboară” și se lipesc de hanoracul piratului, înseamnă că așa trebuie să fie. Așa spun clasicii.

În cazul nostru, personajele acestea secundare au apărut în timpul procesului de realizare a filmului, și nu de la început.

Pe pluta mică…

În opinia noastră, o plută autentică trebuie să fie formată din scânduri, catarg și pânză. Și din moment ce pluta este de pirat, drapelul trebuie să fie adecvat. Nu știm cât timp i-a luat piratului să o construiască, dar putem spune cât ne-a luat nouă să o desenăm – foarte mult!

Inginerii noștri au calibrat fiecare centimetru al acestei construcții. Pluta a fost proiectată și în secțiuni transversale, și 3/4, și numai nu știm cum nu a fost. În final, ne-a plăcut rezultatul și am decis că pluta va putea ține 2 personaje, așa că am așezat piratul și am început să așteptăm când va veni cineva în vizită la el.

A trebuit să ne chinuim un pic la proiectarea lăzii cu aur, pentru că nu știam ce comoară să punem în ea. Unii membri ai echipei noastre insistau să punem aur și briliante, alții susțineau că adevărata comoară este o un serviciu bun și familia. Dar nu știam cum să punem familia și locul de muncă în ladă, de aceea, am ales cealaltă opțiune ????

Lada a fost umplută cu piaștri de aur, care pot servi ca momeală pentru peștele uriaș.

Insula și  taverna

La ce visează un muribund de sete, care se află pe o plută în mijlocul oceanului? Corect, el visează la o insulă verde și la o halbă de bere rece. Vrei? Poftim! Suntem gata de orice pentru o istorie bună. Deci, în mijlocul oceanului apare o insulă cu un far.

Iar halba de bere poate fi găsită în taverna, care este locul salvării atât pentru pirat, cât și pentru localnicii de acolo.

În ciuda căldurii constante (acțiunea are loc la tropice), în tavernă e întuneric și răcoare. În timp ce localnicii construiau farul, această tavernă i-a primit sub acoperișul său 3D, la mesele și scaunele 3D. Așa că acesta este locul perfect pentru Sam să înceapă o viață nouă.

Norii

Crearea norilor a devenit o temă aparte. În desenul nostru animat, orizontul nu este învelit în întregime cu nori, ceea ce înseamnă că 50% din ecran este acoperit de cer. În consecință, am început să căutăm „norii” potriviți dincolo de hotarele Moldovei. Regizorul desenului animat a urcat munții pentru a găsi cei mai frumoși nori, pe care i-a desenat în diferite forme: mari, mici, de furtună. A rămas doar să-i alegem pe cei mai potriviți.

După multe dezbateri, am găsit opțiunea perfectă. Astfel, vremea s-a îmbunătățit, precum și starea de spirit a echipei.

Și, desigur, asta nu a fost tot ce trebuia de desenat. Pe parcurs, au apărut multe alte detalii și mărunțișuri de animat, cum ar fi: naufragiul, sticlele, frânghiile, cănile de bere, chiar și cușca cu papagal.

Of, se pare că am terminat cu desenatul… Asta e tot? Nu. În articolul următor vă vom povesti cum am creat animatica, rig-ul, animația și simularea Acolo deja există o mulțime de lucruri „gustoase” și neașteptate (cel puțin pentru noi). Vorba ceea, cu cât te adâncești mai mult, cu atât va fi mai greu.

Proiecte mentionate:
Dji. Death Sails Simpals Studio
Dansuri sub apă

Dansuri sub apă

Cu cine am dansat sub apă, pentru ce eu ador jurnaliștii, de câți metri ai nevoie să te scuture și cum 5 minute pot fi un record?

Cum a fost creat „Death Sails”. Oceanul, scheletul și berea.

Cum a fost creat „Death Sails”. Oceanul, scheletul și berea.

Cum se face o animație, cât clei îți trebuie ca să lipești toate straturile desenului animat, de ce moartea aleargă pe apă și în ce zi regizorul poruncește să fie făcut oceanul?