Baro și Tagar

Cum să faci un desen animat despre Ziua Păcălelilor? Când poți să nu dai bani pe vodcă? Cu cine este prietenă muza? Cum să-l arunci în aer pe bunicul? De ce e bine să zâmbești?

1 aprilie, Ziua Păcălelilor, este pentru noi o zi plină de veselie.

În această zi facem totul cu multă veselie. Concediem pe cineva, pe altcineva îl trimitem după vodcă și nu-i dăm banii când ne-o aduce. Stabilim o ședință la ora 8 dimineața, dar nu ne prezentăm la ea. Punem un portar impozant la ușă ca să nu lase pe nimeni să intre fără să-și schimbe pantofii, iar în plus vinde bilete angajaților care vor să ajungă în oficiu.

Și, bineînțeles, personajele noastre nu puteau renunța la a face farse nevinovate unul altuia. Așa că am decis să vă prezentăm încă o pereche de personaje – bunicul Baro și nepotul său Tagar.

V-am mai povestit cum au apărut, iar acum vă vom spune cum am făcut un desen animat Despre aceste personaje.

Am început să lucrăm după o schemă pe care am elaborat-o și am încercat-o anterior. Ne-am adunat împreună, am așteptat puțin să vină muza împreună cu prietena sa – inspirația (de obicei întârzie) și cu ajutorul lor am scris sinopsisul, după care și scenariul desenului animat.

E o poveste despre cum un bunic i-a strecurat nepotului său o bomboană falsă, fapt pentru care și-a pierdut pipa preferată și a rămas fără păr. Foarte amuzant!

Ideea a avut succes și ne-am pus pe treabă. Am început să lucrăm la storyboard: cadru cu cadru, scenariul a prins viață în imagini.

Dar un storyboard nu este suficient ca să continui. Trebuie să determini durata exactă a planurilor și să începi să scrii muzica în același timp. Așa că am făcut animația pornind de la storyboard și apoi am mers mai departe.

În timp ce se lucrează la animatic, noi nu stăm degeaba. Lucrul la sketch art este în plină desfășurare: în această etapă a fost definit aspectul videoclipului, schema de culori și compoziția acestuia.

Ne-a luat mult timp să ne gândim cum să-l aruncăm în aer pe bunicul.

Эволюция деда Баро.

Odată ce am terminat cu animaticul și sketch art, putem începe animația. Anterior, am scris că înainte de a începe să lucrăm la orice plan, îl filmăm.

Animația nu a fost ușoară în cazul băiatului pentru că nu ne reușea să redăm emoțiile. Ne-a luat o lună să-l facem să se comporte ca un copil și nu ca un pitic nebun.

Și, în final, merită menționat că muzica aparține formației Zdob si Zdub. Băieții, ca întotdeauna, au făcut o treabă excelentă și merită cele mai mari laude!

În general, desenul animat n-a prezentat dificultăți nici în animație, nici în post-producție. Copilul a ieșit un pic ciudat, dar nici noi nu suntem încă de talia lui Picasso. Sunt sigur că Tagar va fi dezvoltat mult mai bine în următorul desen animat.

Așadar, priviți-l, trimiteți-l prietenilor de 1 aprilie și zâmbiți, domnilor! Să zâmbești e bine, iar o mutră serioasă nu neapărat denotă inteligență!

Proiecte mentionate:
Baro & Tagar
Primul desen animat. Țiganul și Moartea

Primul desen animat. Țiganul și Moartea

Cum să faci rapid un film de animație de scurt metraj, de ce Moartea este un slab tovarăș de pahar, ce a inventat grupul "Zdob si Zdub"?

Cărți, bani și două țevi

Cărți, bani și două țevi

Cum să-ți faci propriile cărți de joc, ce-i face proști pe unii oameni, cum să devii un personaj cu atuuri și de ce în teancul tău trebuie să fie și cărți de trișat?