Istoria băii. Căsuța din copac

Ce se află în spatele ușii căsuței în copac, la ce să te uiți la copii pe un șantier, de ce e mișto să fie strâmb și unde ne duc visele.

Atunci când crești mare, dar în suflet rămâi copil, toate visele din copilărie sunt trecute într-o listă specială de dorințe neîmplinite. Și toată viața ta încerci să le realizezi.

Cel puțin așa e la mine. Și de aceea multe dintre istoriile mele încep cu cuvintele „Când eram mic, visam să…”.

Și iată unul dintre ele — visam să am propria mea căsuță într-un copac, unde aș fi putut să mă urc pe o scară și să mă închid înăuntru,  și să nu intre acolo nimeni dintre adulți.

Iar într-o bună zi mi-am împărtășit visele cu copiii mei. Le-am vorbit discret și domol, în speranța că visele noastre vor coincide. Și n-o să vă vină să credeți — visele noastre au coincis, copiii mei la fel își doreau o căsuță în copac! Grozav, ne-am apucat să proiectăm.

După ce ne-am uitat la o mulțime de exemple de pe internet, ne-am format o imagine în minte și am modelat căsuța pentru a ne face o idee mai clară despre forma ei. O căsuță strâmbă, acoperită cu șindrilă, cu ferestrele parcă existând separat. Îți părea că era desprinsă din poveste și era așezată între doi stejari.

Ne-am apucat de treabă cu toată seriozitatea și am început să asamblăm carcasa viitoarei case. Aici Mișka, ca un bărbat adevărat, a participat la târâtul grinzilor și la fixarea pereților de tavan.

A doua zi ne-am ocupat de căptușirea casei. Aici fiica mea a fost mai activă. Cu burghiul. Foarte draguț.

A treia zi a fost dedicată vopsitului. Copiii au ales movul ca fiind o culoare magică și neobișnuită, și am pornit. După ce au primit câte o rolă și o cutie de vopsea, copiii au început să zugrăvească cu entuziasm!

A patra zi a fost dedicată gardului și acoperișului. Căldura din iulie a îngreunat munca, dar nu am renunțat și, timp de o zi, am vopsit gardul și ferestrele.

Și iată că am finisat Căsuța noastră din copac. În interior am instalat un pătuț cu două etaje, o masă și un dulap. Afară, am construit un pod, am invitat prietenii și am dat o petrecere — o petrecere de casă nouă!

Uite așa ne-am ales cu o căsuță în copac, copiii au obținut propria lor vilă privată pentru vară, iar tata și-a realizat visul din copilărie…

Pentru că ne dăm bine seama care a fost scopul ????

Proiecte mentionate:
Woloshin banya
Istoria băii. Aleea

Istoria băii. Aleea

Cum să construiești o alee perfectă, ce vă poate spune un mozaic de piatră și ce se obține dacă exploatezi corect munca copiilor

Istoria băii
Baia Hoarda de Aur din Moldova

Baia Hoarda de Aur din Moldova

Unde se află cea mai mare baie din epoca Hoardei de Aur, cine din Moldova mergea la baie acum 700 de ani, ce este sicaklik și de unde să faci rost de bani pentru restaurare?