Atunci când crești mare, dar în suflet rămâi copil, toate visele din copilărie sunt trecute într-o listă specială de dorințe neîmplinite. Și toată viața ta încerci să le realizezi.

Cel puțin așa e la mine. Și de aceea multe dintre istoriile mele încep cu cuvintele „Când eram mic, visam să…”.

Și iată unul dintre ele — visam să am propria mea căsuță într-un copac, unde aș fi putut să mă urc pe o scară și să mă închid înăuntru,  și să nu intre acolo nimeni dintre adulți.

Iar într-o bună zi mi-am împărtășit visele cu copiii mei. Le-am vorbit discret și domol, în speranța că visele noastre vor coincide. Și n-o să vă vină să credeți — visele noastre au coincis, copiii mei la fel își doreau o căsuță în copac! Grozav, ne-am apucat să proiectăm.

După ce ne-am uitat la o mulțime de exemple de pe internet, ne-am format o imagine în minte și am modelat căsuța pentru a ne face o idee mai clară despre forma ei. O căsuță strâmbă, acoperită cu șindrilă, cu ferestrele parcă existând separat. Îți părea că era desprinsă din poveste și era așezată între doi stejari.

Ne-am apucat de treabă cu toată seriozitatea și am început să asamblăm carcasa viitoarei case. Aici Mișka, ca un bărbat adevărat, a participat la târâtul grinzilor și la fixarea pereților de tavan.

A doua zi ne-am ocupat de căptușirea casei. Aici fiica mea a fost mai activă. Cu burghiul. Foarte draguț.

A treia zi a fost dedicată vopsitului. Copiii au ales movul ca fiind o culoare magică și neobișnuită, și am pornit. După ce au primit câte o rolă și o cutie de vopsea, copiii au început să zugrăvească cu entuziasm!

A patra zi a fost dedicată gardului și acoperișului. Căldura din iulie a îngreunat munca, dar nu am renunțat și, timp de o zi, am vopsit gardul și ferestrele.

Și iată că am finisat Căsuța noastră din copac. În interior am instalat un pătuț cu două etaje, o masă și un dulap. Afară, am construit un pod, am invitat prietenii și am dat o petrecere — o petrecere de casă nouă!

Uite așa ne-am ales cu o căsuță în copac, copiii au obținut propria lor vilă privată pentru vară, iar tata și-a realizat visul din copilărie…

Pentru că ne dăm bine seama care a fost scopul 🙂