MERGI LA BAIE! Sau cum să începi o nouă afacere

Ce potențial ar putea să se ascundă într-o casă aflată la marginea pădurii, cum să-ți crești nivelul de fericire cu 14,28%, ce să faci în clubul InJoi și de ce să împărtășești astfel de experiențe și să faci pielea de găină.

Acum zece ani, într-o zi, am decis să-mi construiesc o casă. Am cumpărat un teren și, în timp ce mă gândeam cum ar trebui să arate, am decis să construiesc o baie de lemn. Casă așa și nu mi-am mai făcut, dar baia mea de la marginea pădurii din Durlești a devenit un loc de forță spirituală pentru mine. Veneam aici să ne aburim cu familia, prietenii și partenerii. Și tot aici obișnuiam să sărbătorim Anul Nou, Lăsatul Secului (Maslenița) și zilele de naștere.

Baia a evoluat continuu – mai întâi am făcut o piscină, apoi o pergolă mare cu un cuptor. După aceea, piscina a dispărut, dar în schimb au fost montate panouri solare și am avut propria energie electrică. După care camera de aburi a fost complet renovată, am adăugat mai mult lemn pe tavan și am instalat un generator cu vânt de 15 metri înălțime. Înainte de pandemie, am cumpărat terenul vecin și am început să fac un iaz.

Și în tot acest timp dragostea mea pentru baie a sporit și s-a intensificat. În aceeași perioadă a fost înființat clubul Injoi, care se reunește joia, în ziua de pește, pentru a marca încă o săptămână pe care am trăit-o și a ne reîncărca moral pentru următoarea. Am început să așteptăm zilele de joi cu atâta nerăbdare cu care poate că nici weekend-urile nu le așteptam. Și am înțeles că viețile noastre au devenit cu 14,28% mai fericite (vă dați seama de ce?), iar asta înseamnă foarte mult!

Așa m-a făcut D-zeu că ceea ce îmi produce plăcere și dopamină vreau să le ofer oamenilor să încerce, să aprecieze și să le includă în viața lor. Evident, nu o fac pentru că sunt un sfânt, ci pentru că mă încântă când mi se spune mulțumesc.

De fapt, cred că D-zeu ne-a făcut pe toți la fel.

Iar acum, dragostea mea pentru băi, pentru ritualurile cu aburi, pentru exploziile de hormoni de fericire din procedurile de contrast a depășit limitele rezervate pentru cei dragi și sunt gata să ofer experiența întregii noastre țări. 

Aș vrea să intru serios în afacerea cu băi.

Dar, înainte de a începe să construiesc o afacere serioasă, vreau să înțeleg cum să fac ca acest serviciu să fie atractiv și ca afacerea să fie profitabilă. Cine sunt viitorii noștri clienți, ce își doresc, ce le provoacă plăcere, pentru ce sunt dispuși să plătească și pentru ce nu sunt dispuși.

Știu că în Moldova cultura băilor nu există. Avem saune supraîncălzite cu alcool în subsoluri, centre spa cu interdicție de a folosi mături și piscine de vară – așa arată situația reală. Puțini sunt cei care au fost la o adevărată baie rusească neagră, la un ofuro japonez, la băile termale romane pe timp de iarnă, au stat cu finlandezii într-o saună panoramică, au încercat aufguss cu germanii sau au pierdut contactul cu realitatea în băile Kuzmichev din Kiev. Dar cred că lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Așadar, pentru a deschide o afacere, am decis să explorez piața, de aceea am ales să transform iubita mea baie într-un teren de testare. Un loc unde să putem experimenta și improviza. Un loc unde fiecare poate să aprecieze aburii, aromele ierburilor, sunetele de tamburină și gong, Un loc unde căldura îți dă fiori, iar răcoarea îți face pielea de găină. Unde ești desfătat cu mișcările ritmice ale măturilor de mesteacăn și liniștea masajelor cu spumă. Unde savurezi limpezimea iazului cu fund de piatră pe fundalul copacilor de pin, iar apoi te cufunzi într-o cădiță cu apă caldă și crenguțe de brad.

Am decis că nu vreau să dau în chirie doar o încăpere, ci mai degrabă să ofer experiențe noi. Deci, aveți parte nu doar de niște pereți și o cameră de aburi. Aveți parte de ritualuri, experiențe noi și senzații de piele de găină.

Așadar, ce vă propun:
1. O cabană din lemn rotund lângă pădure
2. Un iaz cu apă cristalină
3. Un butoi cu apă fierbinte sub cerul liber
4. Ceai, dulceață, covrigi, fructe uscate
5. O cameră cu ierburi unde vă puteți relaxa în fân după o baie de aburi
5. Trei ritualuri cu un maestru de baie și un maseur cu experiență
6. Baie în grup cu aburi aromați cu plante de câmp
7. Baie de aburi individuală, cu scrub
8. Masaj cu spumă

Sunt doar niște proceduri cu care vă vor răsfăța specialiștii noștri și care vă vor schimba pentru totdeauna viziunea despre baie. Așa cum au schimbat-o cândva pe a mea.

Iar cel mai important lucru într-o baie este atmosfera de calm și relaxare pe care o pot asigura persoanele apropiate — prietenii și familia. Pentru că, sincer vorbind, niciun ritual, nicio super cameră de aburi din lume nu poate înlocui plăcerea de a socializa. De aceea, luați-vă prietenii și familia și veniți să comunicați mai eficient.

Aburi Club
Банный клуб в Кишиневе. Авторское парение с травами, массаж. Баня-сруб на дровах, пруд, горячая купель и домашняя атмосфера.

P.S.: Cel mai important lucru pentru mine acum este feedback-ul. Feedback-ul onest, făcând abstracție de autoritate sau relațiile dintre noi, fără frica de a mă ofensa. Reacțiile voastre ne vor ajuta să optimizăm serviciul și să oferim pieței ceva complet diferit.

Proiecte mentionate:
Woloshin banya
Istoria băii. Cabana din bușteni

Istoria băii. Cabana din bușteni

Decât estimarea construcției seamănă cu cea a unui adolescent, de unde vin cele 6 coroane suplimentare și de ce Voloșin avea nevoie de un munte de trestie.

Istoria băii
Istoria băii. Camera cu aburi.

Istoria băii. Camera cu aburi.

Ce vă învață greșelile, de unde vine experiența, se poate de încălzit cu o narghilea, cum arde oțelul și de ce ai nevoie de un zid de sare.

Istoria băii