Ospătar!

Cum e să lucrezi ca ospătar, care e partea întunecată a acestei meserii, trebuie oare să oferi un „preparat secret” și de ce acești oameni au tot respectul meu?

Zilele trecute am lucrat ca ospătar în Creme de la Creme în cadrul proiectului HAI LA ȘCOALĂ. Am adunat 53.000 de lei din bacșișuri, care vor fi donate pentru achiziționarea de ghiozdane și rechizite necesare copiilor din familii social vulnerabile din satele Moldovei.

Nu a fost ușor, trebuie să memorezi o mulțime de lucruri, să fii atent, rapid și în același timp să zâmbești și să glumești. Este o muncă serioasă, care are și o latură întunecată.

Astăzi m-am confruntat periodic cu neglijență, ca o persoană de mâna a doua, nesimțire și capricii. Acest lucru, desigur, te ucide și te face să te simți deprimat. Dar apoi vezi un copil care îți face cu mâna și îți zâmbește, și toate cele rele trec, norii se risipesc și ești gata să glumești și să recomanzi din nou, să oferi un „preparat secret” cu o față misterioasă și să bați palma în semn de adio.

Nu este prima mea experiență ca ospătar, prima a fost la Constanța, unde am deschis restaurantul „Chernomorka”. Eu și fiul meu am ajutat chelnerii care nu făceau față volumului de muncă.

Acești oameni au tot respectul meu. Este o muncă grea, mai ales în țara noastră, unde unii oameni se consideră, nu știu de ce, superiori celorlalți, subliniind acest lucru cu orice ocazie.

Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră!

Chisinau Is Me

Chisinau Is Me

Cum să decorăm orașul, ce este mai important pentru capitală – logo-ul sau atmosfera, de ce trebuie decorați pereții spitalelor, este nevoie de monument pentru 1 Ban și cine e cel mai important în oraș?

Kintsugi

Kintsugi

De ce să lipești vesela spartă, cu ce să te ocupi la o nuntă de porțelan, ce vaze erau la modă în epoca Jin, de ce trebuie unse cu aur crăpăturile și cum să eviți destrămarea unei căsnicii?