Istorii Urbane. TNT. Alia Gordienko

De ce să înființezi un restaurant, un bordel și un spa în birou, unde Voloshin lipește dulciuri și cum să devii Ironman?

-Ironmanul este acum pentru prima dată în Moldova. Dmitri Voloșin, om de afaceri, cineast, atlet, a devenit unul dintre finaliștii uneia dintre cele mai dificile competiții de triatlon extrem din lume, Ironman.

Pe parcursul unei zile, fără să ia o pauză pentru odihnă, a trebuit să parcurgă trei etape.  Mai întâi, să înoate 4 km, ieșind din apă, schimbându-și hainele în mișcare, să se așeze pe o bicicletă și să parcurgă 180 km, iar apoi, fără pauză, încă 40 km de alergare pentru a continua competiția. Triatlonul Ironman este un eveniment atât de dificil încât mulți concurenți pur și simplu nu ajung la linia de sosire. Și o astfel de sarcină, mai ales în ultima etapă – picioarele pur și simplu nu se țin. Oamenii nu pot să alerge, nu pot să meargă, pur și simplu nu pot să meargă și cad. Sunt șaptesprezece ore în tot turneul. Dmitry a trecut în 13, obținând titlul râvnit de Iron Man. Ceea ce este unic în această poveste este că pentru Dmitry Voloșin sportul este un hobby. Pur și simplu a decis să obțină o nouă victorie asupra lui însuși, și asta e tot.

Până în prezent, este un om de afaceri de succes, compania sa este lider pe piața de publicitate pe Internet, este proprietarul celor mai mari portaluri de Internet din Moldova. Este, de asemenea, creatorul studioului de animație moldovenesc, fondatorul școlii de animație, unde a regizat primul film de animație 3D moldovenesc Roma.

De altfel, povestea sa de succes a început în anii ’90, când internetul era doar o jucărie pentru oameni și nimeni nu credea în afacerile pe internet. Dacă ar exista o competiție pentru cel mai neobișnuit CEO al unei companii, cred că Dmitri Voloșin ar câștiga. O dovadă în acest sens este biroul marii sale companii, iar biroul său privat este un adevărat haos.

Iar Dmitri nu permite nimănui să facă curățenie. Totul seamănă cu o plăcută dezordine domestică, căci munca este aproape ca o a doua casă. 

Avem bomboane aici. Există sclipici.

-Poți lua o gustare dacă ți-e foame.

-Poți să o rupi și să o mănânci.

-Oficialitatea este permisă doar într-un singur loc, departamentul de contabilitate. 

În birourile marii sale companii, atmosfera este destinsă și, la prima vedere, oarecum relaxată. Dar toată lumea este ocupată, ei bine, aproape toată lumea.

-Artiștii.  Sfinte Sisoe, sunt aici. Și tu spui cum facem noi afaceri. Așa stau lucrurile. Nu e nimeni aici. Nu știu, cred că au plecat la masă.

– Aproape fiecare angajat are un animal de companie la birou. Unii mângâie tarantula africană, alții mângâie broasca țestoasă, alții mângâie chinchilla. Și în timp ce faceți brainstorming, o agamă vigilentă vă urmărește. -Stau aici și mă uit la tine ciudat. Ce cauți aici? Ce doriți?-Directorul companiei are un crocodil de companie. 

În timpul liber, orice angajat se poate relaxa în mod util. Faceți flotări pe bară, jucați fotbal de masă sau puneți-vă unul pe altul să alergați după minge la ping-pong. Și care, chiar și pentru relaxare, cântă doar o compoziție muzicală, pentru tine și pentru toți cei care se află în procesul de creație.

Uite, poți să-mi spui, bine? La ce companie poți… să bei o sticlă de whisky.

– Iar evenimentele corporatiste de la compania sa s-ar putea transforma într-un film de comedie.

-Apropo, ar trebui să facem una. Am avut o petrecere de 8 martie, când le-am felicitat pe fete. Le-am făcut un oraș la etajul 3. Fiecare cameră avea un restaurant, un bordel, un spa, un salon foto, iar fetele erau luate și băieții le serveau.

-Scopul acestor indemnizații este de a crea un confort maxim pentru personal. Atunci, ideile și creativitatea angajaților vor fi de înaltă calitate. 

-Ar trebui să ai un copil. Nu trebuie să-l omori. Îl cultivăm. Că suntem copii. Asta e foarte bine. Chiar funcționează.

-Dar, după ce s-a realizat în afaceri, în artă, în urmă cu câțiva ani, eroul nostru a avut un gând. Este timpul să începem noi victorii. Aveam nevoie de un upgrade. 

– Nu înțelegeam ce să fac de aici înainte. Unde să mergeți în continuare.

Pentru că am neapărat nevoie de niște vârfuri. Să urc, să cuceresc, să dovedesc, să arăt. Am fost într-o astfel de prostrație timp de jumătate de an și nu am înțeles de ce am nevoie.

– Sportul era exclus. Sportul și Dmitri, concepte care au fost întotdeauna incompatibile. Doar în copilărie, tatăl său, un militar, l-a învățat pe Dmitry să meargă pe bicicletă. Și a făcut-o într-un mod foarte simplu, l-a pus pe două roți și a coborât dealul. M-a târât pe un deal lung de un metru și m-a împins în jos. Așa am parcurs primii 50 de metri.

– Învățarea înotului a urmat același tipar, din barcă direct în mare. Nu mai era nimic de făcut decât să înoate. Acesta a fost sfârșitul sportului pe care l-a practicat în copilărie. Redescoperit-o Dmitriy în 38 de ani. La sugestia unui prieten, a aflat despre o competiție atât de mare și dificilă, precum triatlonul Ironman. După ce a examinat condițiile de concurs, nu i-a venit să creadă că acest lucru este posibil.  Și există oameni care depun un efort fizic imens. Așa că a început să se pregătească. Alergând ore în șir, diete speciale și antrenamente zilnice.

Timp de 2 ani, în drumul spre obiectivul principal, a reușit să traverseze înot Bosforul, a cucerit cel mai înalt punct al Europei – Mont Blanc, a devenit dependent de scufundări libere și a stabilit recordul național pentru reținerea respirației sub apă, 5 minute și 29 de secunde. De asemenea, a participat la numeroase competiții, inclusiv la semimaratonul Death Valley și la sportul Escape from Alcatraz.  În cele din urmă, în iulie 2014, la competiția din Elveția, și-a atins obiectivul. El este acum Ironman, sau Iron Man. 

-Ironmanul nu este un om după linia de sosire, ci la start. Așadar, atunci când te afli la start, ești un Ironman, pentru că ai făcut atât de multe și nu contează dacă termini sau nu. Ați făcut-o deja.

-Astăzi, după cursă, vă puteți permite câteva gustări și, bineînțeles, Placinda moldovenească. Apoi trebuie să mănânci din nou bine, să alergi și să te antrenezi. Vei căpăta putere pentru a atinge noi culmi. Planurile sunt foarte ambițioase.

– Anul viitor, vreau să încep să alerg pe distanțe foarte mari, ultramaratonul este în planurile mele pentru anul viitor – 90 de kilometri (kommrades). Maratoane de înot Am planuri. Și plănuiesc ca anul viitor să merg la un maraton.

Zahăr, unde va avea loc o cursă de șase zile la 270 km. Cu mâncarea lor, cu apa lor, toți alergând cu un rucsac în spate în dune, 50-60 km. 

-Prin exemplul său, Dmitri Voloșin încearcă să demonstreze că nu ar trebui să îți impui limite și granițe. Iar pasiunea pentru sport aduce dividende bune pentru viitor. 

– Nu este un sport profesionist. Dacă faci așa ceva, s-ar putea să te simți complet diferit. În general, în viață nu veți avea doar o sănătate, ci și o percepție diferită a lumii. Adică, veți deveni mai fericiți. Este foarte important că o vom muta.

-În acest scop, Dmitry promovează în mod activ un stil de viață sănătos. Instrumentele sale sunt diverse evenimente sportive și o rețea socială pe care a creat-o. Printre noile sale hobby-uri se numără construcția unei case ecologice și, poate, a unei întregi afaceri ecologice. Timpul va spune cu ce ne va mai surprinde Dmitri Voloșin.

Proiecte mentionate:
Simpals
Ironman. Cum să devii omul de fier?

Ironman. Cum să devii omul de fier?

Ce înseamnă carbohidranți de cursă media și ultrapaste? E posibil să treci un triatlon pe mîncare pentru copii? Cum să faci compot după receta bunelului? Unde sunt cozi mai lungi decît la Poșta Moldovei și care sunt adevăratele gînduri înainte de finișu Ironman?

Pe Felipine există insula ghinionului

Pe Felipine există insula ghinionului

Cât de legală este uciderea luntrașilor, mușcă oare rechinii de piciore, cum să nu calci pe un arici marin, și care națiune este cea mai intelegentă?