International Investment Forum «Invest Gagauzia-2022». Victor Parlicov

În ce afacere merită să investești, cum pot antreprenorii să facă Moldova autonomă și ce lucruri speciale poți găsi într-o baie cu aburi? Ce idei a împărtășit Voloshin cu participanții la Forumul Internațional de Investiții „Invest Gagauzia-2022”?

– Acum vreau să trec la ultimul vorbitor, pe nedrept lăsat plictisit în acest rând, domnul Voloshin. Acesta este un om cu competențe în IT și energie și în multe altele.

– Salut. Nu am reușit să conectăm prezentarea. Sau băieți, ați reușit? Pot vedea aici imaginile?

Astăzi va fi despre fericire, așa cum s-a spus, despre happy- no happy. Mi-ar plăcea să vorbesc despre cum să te bucuri de investiții în general. Așadar, o să vă prezint trei scurte clipuri. Avem foarte puțin timp, da. Sper că nu vor fi întrebări după ele.

Dar esența este următoarea. Am fost recent la un forum în Baku și am obținut o revelație pe care o voi împărtăși la sfârșitul prezentării. Dar înainte de asta, vreau să vă arăt trei povești, trei investiții în trei afaceri diferite, fiecare cu obiectivele sale.

Și prima afacere. Haideți să facem click acum. Aici sunt ambiții. La fel ca orice investitor, trebuie să ai ambiții și să faci ceva mare, la nivel global. Despre asta vorbea Igor. Să transformăm spațiul în care trăim și să creăm ceva unic. Haideți să vedem.

Video

– Această poveste a început acum un an, ah, deja trei ani. Anul trecut am încheiat munca. Este cel mai mic receptor subacvatic din lume, creat pentru a revoluționa lumea înotului și pentru a învăța antrenorii să comunice cu sportivii lor atunci când au urechile sub apă și nu aud nimic. Acum aud.

În acest an am lansat producția în China, am făcut deja câteva loturi ale dispozitivului. Și acum îl vindem cu succes în întreaga lume, foarte bine. Avem multe recenzii. Acum lucrăm la a doua versiune.

Puteți să măriți sunetul. Mulțumesc.

Micul dispozitiv moldovean cucerește lumea, investitorul este mulțumit, banii vin, totul merge bine. Dar vrea să facă și ceva pentru locul în care trăiește, pentru țara natală. Și astăzi vreau să vă arăt al doilea clip, dar înainte de asta vreau să apelez la investitori, antreprenori, angel investors – oamenilor care investesc.  Îi îndemn să investească în sectorul energetic. Dacă într-adevăr vreți să trăiți în această țară, vreți ca copiii voștri să trăiască în această țară, merită să facem țara noastră autonomă, astfel încât să nu depindem de vecinii-monștri care ne impun condiții despre cum să trăim, unde să ne dezvoltăm, la ce prețuri să cumpărăm resurse energetice. Prin urmare, propun să instalăm turbine eoliene, să construim parcuri solare, să producem biogaz pentru a deveni autonomi. Și pentru ca țara noastră să aibă un viitor.

Și noi, de fapt, în acest an, datorită echipei Irinei și Natașei, investitorilor din Găgăuzia, lansăm un parc solar de megawați care în viitorul apropiat va aduce beneficii nu numai investitorului, dar mai întâi regiunii sub formă de taxe și, în al doilea rând, va contribui la dezvoltarea autonomiei republicii.

Video

– Deci. Și a treia afacere despre care vreau să vă vorbesc astăzi. Această afacere este deja foarte locală, trăiește în inima mea.

Sunt meșter în băi cu aburi de zece ani. Am o baie construită de zece ani la marginea pădurii, unde îmi aduc prietenii și cunoștințele. Îi las să se bucure de ea. Și în acest an, această poveste devine atât de minunată, atât de importantă, încât am decis să o transform într-o afacere, o afacere mai mult pentru suflet. Vreau să construiesc un complex de băi mare, unde voi putea împărtăși bucuria mea, tehnologiile mele, experiența mea și să arăt oamenilor cât de plăcut este să mergi la baia cu aburi.

Dar știți cum stau lucrurile în țara noastră. Este din nou despre faptul că trebuie să schimbăm spațiul în care trăim. E trist în privința băilor cu aburi. Avem saune care sunt asociate cu vodcă și fete. Avem câteva saloane de spa, dar nu avem băi clasice, cum sunt în Europa și Rusia sau care există chiar și în Peru. Dar la noi încă nu avem. Așa că voi face propagandă pentru asta.

În timp ce îmi construiesc propria baie. Fac experimente și o transform într-una comercială. A trebuit să îmi smulg locul meu de putere, dragostea mea, pentru a împărtăși cu oamenii și, în același timp, să fac experimente pentru a înțelege de fapt ce are nevoie piața noastră.

Și acum grupuri de oameni vin deja aici, îmi scriu mesaje, sunt foarte bucuros. Nu pot spune că această afacere este despre bani, dar cu siguranță este despre plăcere, pentru că cred că am un insight.

Iată echipa noastră. Parcă stau acolo de parcă ar fi acum 20 de ani. Acum avem deja o companie mare, Simpals, și acesta este noul nostru masor, maestru de aburi, administrator. Ca și cum am începe de la început. Știu că vor veni la noi, vor spune multe complimente, ne hrănim cu asta.

Și aici aveți un insight de la mine. Fă un business mare care aduce bani, pentru a investi acești bani în societatea în care trăiești care îți va mulțumi pentru sufletul business-ului tău. Și astfel să ai această față. Acum vă arăt. Așa. Aceasta este fața unui investitor.

Așa că, mulțumesc, oameni buni. Gata, predau microfonul mai departe..

Dmitri, mulțumesc foarte mult, mulțumesc ca întotdeauna pentru motivație, pentru că ne încărcați cu energie pe toți cei prezenți în sală.

Proiecte mentionate:
Sonr First Element Woloshin banya
Kintsugi

Kintsugi

De ce să lipești vesela spartă, cu ce să te ocupi la o nuntă de porțelan, ce vaze erau la modă în epoca Jin, de ce trebuie unse cu aur crăpăturile și cum să eviți destrămarea unei căsnicii?

Istoria băii. Începutul.

Istoria băii. Începutul.

Cum să transformi un câmp obișnuit de lângă pădure într-un loc de putere, ce au în comun Prometeu și Sisif, de ce există plastilină pe un șantier și de ce un arhitect are nevoie de o păpușă voodoo.

Istoria băii